Samochód za 4000-6000 złotych dla początkującego kierowcy.

19 Gru 2009, 23:06

barol91 napisał(a):
pawelMX6 napisał(a):Lanos.... Espero... kolega szuka dobrego auta moim zdaniem...

Kolega chyba nie miał do czynienia z tymi autami :wink:

Z Lanosem owszem, z Espero nawet nie chciałbym mieć...
romcioninho napisał(a):A co powiecie na temat tych samochodów? Czy są godne uwagi? Jak z miejscem w środku?

Nissan Micra - ile ma miejsca? chyba więcej niż Seicento?
Nissan Almera
Mitsubishi Colt
Daihatsu Charade
Subaru Justy z 4x4 :mrgreen:
Suzuki Swift

Niestety nie miałem do czynienia z żadnym z tych aut, prócz starszego Colta. Ten był całkiem ciekawy. Myślę, że z wyżej podanych Almera i Swift będą najlepsze, jednak nie wiem jak z cenami części.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

19 Gru 2009, 23:13

Na 1stronie widnieje jeszcze temat w ktorym bylo troche o Micrze i bylo napisane ze srodek jest wmiare przestronny,co do Swifta ponoc fajny wozek ale niewiem czy wnetrze nie bedzie za male
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Gru 2009, 13:07

Polecam Nissana Almere,autko bezawaryjne i polecane na początkujacego kierowcy powinnio wystarczyc czesci sa tanie a kazdy grosz u mlodego kierowcy sie liczy pozdrawiam
Kowalsky
Łukaszek
Początkujący

Miejscowość: Hajnówka

31 Sty 2010, 18:36

Witam

Pozwolę sobie odświeżyc temat, gdyż znalazłem ogłoszenie, które mnie zainteresowało.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co sądzicie o tym aucie? Czy napęd 4x4 to dobry pomysł? Czy podane spalanie jest realne czy jednak trzeba się spodziewać wyższego? Co sądzicie o wymianie progów - czy nie wpływa to negatywnie na auto?
romcioninho
Nowicjusz

Miejscowość: INT

31 Sty 2010, 18:54

Sam kiedyś natrafiłem na to ogłoszenie,według mnie ciekawa propozycja,warta uwagi i zainteresowania,najlepiej to podjedz z jakimś zaufanym mechanikiem żeby go oglądnął bo według mnie auto mogło być bite z przodu,duży minus to brak wspomagania :???:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

31 Sty 2010, 18:58

W opisie jest napisane, że ma wspomaganie. Po czym wnioskujesz, że było bite?

A jak z częściami do niego?
romcioninho
Nowicjusz

31 Sty 2010, 19:21

Auto ma różne kierunkowskazy z przodu i lewy wydaje się być troszkę krzywo (zdjęcia 2 i 5). Oprócz tego prawe tylne drzwi są ciemniejsze niż reszta samochodu (zdjęcia 3 i 4). Poza tym fotki były robione najpóźniej we wrześniu czyli pół roku temu i już wtedy auto miało na szybie ogłoszenie, że jest na sprzedaż. Ja swój poprzedni samochód sprzedałem w 3 dni dając ogłoszenie jedynie do lokalnej gazety więc wydaje mi się dziwne, że ktoś nie sprzedał samochodu na allegro przez tak długi okres czasu.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

31 Sty 2010, 19:38

Co do wspomagania fakt,moje nie dopatrzenie a że był bity już nie zdażyłem napisać bo zrobił to mój poprzednik a ja jeszcze dodam że niewiem czy go czasem ruda nie łapie (4foto - doły drzwi)
Barol
Awatar użytkownika

31 Sty 2010, 20:00

ja Ci sprzedam moje palio :twisted: jest w ogłoszeniach na tym forum :razz:
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

08 Lut 2010, 17:21

Witam

A co sądzicie o tym Peugeocie?

romcioninho
Nowicjusz

08 Lut 2010, 17:48

Maska i grill raczej ma inny kolor,niewiem czemu ale ta 306 wydaje mi sie jakaś dziwna :roll:
kilka moich propozycji:
Barol
Awatar użytkownika

09 Lut 2010, 22:12

Volvo fajne ale czesci zamienne mogly by ostro poruszyc kieszenia :smile: daewoo lanos jest ciekawy znajomi maja zalozyli gaz i smigaja juz dluzszy czas bez zadnych awarii :lol: ja moge polecic jakigos golfa III badz tez astre ktora dobrze chodzi w gazie i idealnie w dieselku 1.7 TDS isuzu bardzo dobry i bezawaryjny silnik moze troszke ja brac rdza ale po za tym autko wporzadku
tomekk19925
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

10 Lut 2010, 14:21

Przemyślałem trochę sprawę i wolałbym auto bez gazu. Żeby auto przełączyć na gaz musi się silnik najpierw rozgrzać, dlatego zimą po mieście i tak by się jeździło na benzynie. Po za tym są droższe przeglądy i trzeba częściej dokonywać wymian części eksploatacyjnych.
Także trzeba mieć w baku i benzynę, i gaz. Jest to trochę uciążliwe moim zdaniem. Myślę również, że auto przeze mnie kupione będzie miało 200tys. przebiegu albo i więcej, tak więc nie wiadomo jak gaz będzie wpływał na silnik.

Tak więc rozważam jakąś benzunkę, żeby paliła maks. 8 litrów, a średnio z 6-7 l albo jakiegoś diesla. Jeżeli jest coś godnego uwagi może i da rady wykombinować 7 tys. zł.

Odnośnie propozycji:
Volvo raczej odpada, części za drogie, nie dam rady wyrobić. Lanos i Brava są fajne, tylko za dużo palą.

Zastanawiałem się nad jakimś Swiftem, ponoć mało palą, tylko mają problem z blacharką. Rozważam też Micrę albo Peugeota 106 lub Citroena Saxo - ponoć te same autka. Do Puga się przymierzałem i nawet było mi wygodnie, czyli auto minimalnie rozmiarów Peugeota. Przymierzałem się także do Seicento, ale jest za wąskie.
romcioninho
Nowicjusz

10 Lut 2010, 15:05

Owszem masz racje 106 i Saxo to te same autka,a z tych co wymieniłeś ja bym sie oglądał za jakąś Micrą,autko bdb do miasta,małe itp.
Barol
Awatar użytkownika

13 Lut 2010, 00:02

Ja mam do sprzedania Opla Corsę 1.4 z 1996 roku.
Pali nie za wiele, jest bezawaryjne - przez 3,5 roku ani jednej poważnej usterki (nie liczę oczywiście wymiany klocków hamulcowych czy różnych płynów).
Jest małe, ale nie malutkie, łatwo znaleźć miejsce do parkowania. Na trasie spokojnie pojedzie jeszcze te 130 km/h.
aga.s
Nowicjusz

Miejscowość: pabianice