Samochód za 4000-6000 złotych dla początkującego kierowcy.

13 Lut 2010, 09:57

No i tutaj masz bdb propozycje,Corsa z silnikiem 1.4 a więc optymalna jednostka do tego auta,myśle że warto nad nią pomyśleć :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Lut 2010, 15:20

A jak wygląda spalanie w tej Corsie? No i co z rudą?
romcioninho
Nowicjusz

Miejscowość: INT

13 Lut 2010, 16:20

Ja nią jeżdże raczej krótkie odległości, dom-praca czyli ok 13-15 km w korkach. Spalanie wychodzi wtedy ok 8 l, zależy jak się jeździ. Jesli ktoś będzie powoli ruszał, delikatnie przyspieszał to latem może spaść jeszcze trochę poniżej tego poziomu.
Na trasie pali ok 6 l przy średniej prędkości ok 100. Nigdy nie mierzyłam dokładnie spalania, ale nie jest zbyt paliwożerna.

Co do rdzy to jest parę rzeczy do poprawienia - klapa tylnia i przednia, ale z uwagi na to schodzę z ceny. Poza tym - nadkola, podwozie, progi nie mają żądnych ognisk rdzy.

Corsa jest w wersji Atlanta, a ta wersja jest lepiej wyposażona niż inne, ma alufelgi, szyber, wspomaganie, radio fabryczne, lusterka i zderzaki w kolorze lakieru.

Mnie się Corsą jeździ dobrze, ale już czas kupić coś większego. Gdybyś był zainteresowany to zapraszam na priv, mogę przesłać zdjęcia. Corsa była 3,5 roku temu sprowadzona z Niemiec, mam do niej książkę serwisową od pierwszego właściciela. Przebieg miała wtedy 132tys. , a teraz ma 155 tys.
aga.s
Nowicjusz

Miejscowość: pabianice

13 Lut 2010, 16:53

Napisz jeszcze cene ile byś chciała za nia.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Lut 2010, 18:34

Chciałabym za nią 5,5 tys. Jest naprawdę nie do zdarcia ;)
Zapomniałam jeszcze dopisać, że ma welurową tapicerkę, immoblizer, 2 poduszki powietrzne, kolor jasnozielony
aga.s
Nowicjusz

Miejscowość: pabianice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    BMW xActivity 2003
    BMW xActivity, ten koncepcyjny SAV demonstruje połączenie w konstrukcji jednego pojazdu sportowej dynamiki jezdnej oraz przyjemności z podróżowania z otwartym dachem. BMW xActivity, zaprojektowane jako "kabriolet o ...