Samochód za 5/7 tysięcy.

31 Mar 2019, 20:55

Witam wszystkich.

Tak jak w temacie poszukuję samochodu za około 5-7 tysięcy złotych. Prawo jazdy posiadam od roku i do tej pory jeździłem golfem III mojego ojca który niestety po przejechaniu 700 tysięcy kilometrów dokonał swojego żywota :P Samochód głównie służył mi do dojazdów do szkoły (20 kilometrów) i od czasu do czasu brał udział w jakimś dalszym wypadzie. Wiem jakie są realia samochodów używanych i zdaję sobie sprawę z tego, że w takim budżecie ciężko jest o perełkę i dlatego właśnie zwracam się o pomoc do was. Chciałbym aby samochód posiadał klimatyzację (dotychczasowy samochód tego nie miał i latem bywało naprawdę nieprzyjemnie) i jakąkolwiek dynamikę, aby wyprzedzenie ciężarówki nie było mierzone kalendarzem. Zależało by mi także na nie wysokich kosztach ewentualnych napraw i niskim spalaniu (najlepiej aby samochód nadawał się do instalacji lpg). Celuję w hatchbacki, chociaż sedan nie byłby problemem.
Bardzo proszę o wskazanie kilku wartych uwagi modeli. Do tej pory patrzyłem głównie na golfa 4, audi a3 8l, peugeota 206 i na seata ibizę 3. Czy któryś z tych można zakupić w satysfakcjonującym stanie w w/w budżecie?
Sharkley22
Obserwowany

01 Kwi 2019, 08:56

Skąd jesteś to coś poszukam.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Kwi 2019, 12:06

Okolice Gorlic, jeśli będzie coś godnego zainteresowania mogę podjechać gdzieś dalej.
Sharkley22
Obserwowany

02 Kwi 2019, 14:23

Masz trzy auta w jednej okolicy:
[link do oferty na Olx wygasł] - obejrzałbym w pierwszej kolejności.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012