REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Teraz się z Toba zgadzam.barol91 napisał(a):Każdy jezdzi tym na co go stać i co jest wstanie utrzymać,proste?? proste.
samurajsj700 napisał(a):a wiesz że więcej spalą![]()
krikus napisał(a):Tak tak![]()
spalą tak jak ty spalasz się swoją wiedzą na ten temat
krikus napisał(a):Wzniesienia to wyjątki. Przy mieszanym cyklu mniejsze mniej palą - to jest oczywisteZobacz sobie tabele parametrów różnych silników.
Komu chcesz robić chłopcze sieczkę z mózguKubuch napisał(a):Oczywiste to jest, że nie wiesz o czym piszesz
Jak się nie umie wyprzedzać to każdym samochodem można się zabić. Pisałem kilka postów wyżej jak powinno wykonywać się ten manewr i na pewno nie polega to na zmianie pasa i wciskaniu gazu w deche.Tribul napisał(a):.Miałem wile przypadków jako pasażer, że znajomy zabiera się za wyprzedzanie, redukcja, gaz w dechę...i co? I d..a, nic się nie dzieje i lecisz nie swoim pasem 15 sekund żeby tira wyprzedzićJa aż tak odważny nie jestem
A jak masz 200 koni pod maską to co robisz? Wyprzedzasz na zakrętach jadąc na czołówkę licząc, że się zmieścisz? Chyba niezależnie od silnika wyprzedza się na prostej drodze i jeśli z naprzeciwka nie jedzie nic lub jest w odpowiednio dalekiej odległości. A może to tylko ja stary dinozaur tak robię i młodych na kursach teraz uczy się inaczej?Tribul napisał(a): Ja jak jadę czymś z niewielką mocą niechętnie wyprzedzamPodejmuję się tylko i wyłącznie jak jest prosta droga i nie widzę nic jadącego z naprzeciwka.
Tribul napisał(a): I auta z mocniejszym silnikiem są bezpieczniejsze.