Dzięki za propozycje.
Ja bym opchał tego maluszka bo koszt remontu przekroczy Ci napewno wartość całego malucha (wiem coś o tym bo sam miałem małego)
No właśnie, tylko że kupując "nowy" samochód musiałbym wydać pieniądze z preferencyjnego kredytu studenckiego, który miałem przeznaczyć na inwestycje, no ale trudno, najwyżej odpracowałbym to w wakacje.
Co do opłat,mówisz że bedziesz miał autko zarejestrowane na mame albo dziadka którzy mają max.zniżek a więc myśle że za większą pojemnoscią też smiało możesz sie rozglądać.
No będę musiał się zorientować czy do 1.6 też coś ciekawego się znajdzie, jak narazie na myśl przychodzi mi tylko Colt, ale odstraszają mnie ceny części Mitsubishi.
kupił bym jak sam piszesz VW Polo albo też VW Golfa II
Golf troche cięższy więc chyba lepsza (szybsza) będzie polówka, no i moim zdaniem troche lepiej wygląda od golfa.
Micra też podobno jest wytrzymała, ale ma kilka wad w porównaniu do polo, a przynajmniej tak mi się wydaje, jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi):
- w tej cenie z silnikiem 1.3 16V (75KM) raczej w dobrym stanie się nie kupi
- droższe części
- taki troche babski wygląd
CC Sporting - niby do 3 tys. można by kupić dużo młodsze auto niż Polo, ale z tego co czytałem jest bardziej awaryjne, więcej spali, no i ma chyba gorszą blachę.
Polonez raczej nie - za duża masa, nawet z silnikiem Rovera, ale z drugiej strony RWD.
Audi 80 w ogóle odpada - za ciężki jak na taki silnik, a na jakimś dużym komforcie mi nie zależy, w długie trasy nie będę się wybierał.
Punto 1.2 nawet ciekawy, ale pewnie trochę cięższy od Polo, no i ciekawe jak z blachą. Poza tym w tej cenie ciężko byłoby znaleźć w dobrym stanie 1.2 75KM.
Edit: Przeglądałem sobie samochody do 1.6 no i natrafiłem na taką Mazdę 323:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tylko skąd tam się wziął silnik o mocy 110KM, według auyocentrum najmocniejszy 1.6 miał 88KM:
[link do autocentrum.pl wygasł]Już tak się napaliłem na tego Polo, a tu okazuje się że (wypowiedź znaleziona na tym forum):
ma poj 1272 i jest powyżej progu opłat OC ustalonego na 1250... wyjątkiem jest MTU ,gdzie próg to 1300
więc jakbym miał już płacić wyższe OC to wolałbym jakiegoś 1.6 - tylko jakiego ?