Samochód za 5 tyś.

26 Mar 2010, 13:29

Mam jeszcze pytanie czy oplaca sie kupowac punto z silnikiem 1,1 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Co sadzicie o samochodach z tym silnikiem w gazie bo mam okazje kupic prawie takiego samego jak z ogloszenia
falusinski
Początkujący

Miejscowość: śląskie/łódzkie

26 Mar 2010, 16:27

Jeśli jest z gazem to moim zdaniem będzie już zamulony i te 54km nie będzie wcale odczuwalne.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Mar 2010, 17:22

tak czy siak za 6k szalu nie ma. Przynajmniej remont punciaka jest tani tylko to tylko to tylne zawieszenie i sprzeglo;/ Najwazniejsze zeby byl tani w eksploatacji i z blacha bez rdzy. Za te pieniadze moge kupic corse w dieslu kolo roku 96/97 rowniez male spalanie ale rownie mulowata jak punciak 1,1. co tu wybrac... :lol:
falusinski
Początkujący

26 Mar 2010, 19:12

A jaki silniczek jest w tej Corsie?? Bo jeśli to jest 1.5TD 67km to jest to zachwalana jednostka.
Barol
Awatar użytkownika

26 Mar 2010, 19:59

dokladnie 1,5 TD ta o ktora pytalem pare postow wczesniej [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]. Barol w jakim sensie to zachwalana jednostka? W sensie dynamiczna, malo awaryjna? Tylko 94 stara jak wegiel, obawiam sie ze to co zaoszczedze na paliwie bede musial wlozyc w drogie czesci do diesla.
falusinski
Początkujący

26 Mar 2010, 20:24

Tania,zwinna,ładna i ekonomiczna (średnio spali 5l/100km).Zresztą wystarczy poczytać tutaj [link do autocentrum.pl wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odśnieżarka? Zachowaj bezpieczny odstęp!
    Niskie temperatury i opady śniegu powodują, że na ulicach często pojawiają się odśnieżarki i posypywarki. Chociaż nie są pojazdami uprzywilejowanymi, zachowanie pewnych środków ostrożności przez innych uczestników ...

26 Mar 2010, 20:43

naczytalem sie o tych punciakach i raczej sobie odpuszcze ze wzgledu na to tylnie zawieszenie i drogie wachacze. Od poczatku myslalem o corsie, potem doszla jeszcze 306 z silnikiem 1,9 TD (niezwykle udana jednostka) lecz musze brac to co mam w okolicy radomska. A co myslicie o zagazowanej nubirce? np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] lanosy w gazie sa chwalone
Ostatnio edytowany przez falusinski, 26 Mar 2010, 22:36, edytowano w sumie 1 raz
falusinski
Początkujący

26 Mar 2010, 21:01

Nubira też jest chwalonym autem,bardzo udana konstrukcja no i silniki też dobrze znoszą gaz,a co do linku to popraw bo nie działa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Mar 2010, 22:39

dzwonilem jeszcze w sprawie colta [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] zero elektroniki wiec nie za duzo moze sie zepsuc. Kolega ma podobnego i sobie chwali tylko tak jak w tym egzemplarzu narzeka na nadkola (rdza). Autko w sam raz do pracy co o tym myslicie (minus to ze gaz nie jest sekwencyjny) prosze o rade
falusinski
Początkujący

26 Mar 2010, 23:00

No tego już rdza powoli bierze,kurde nie wypowiem się bo niewiem co,ale ja bym może poszukał czegoś innego.Dorzuce pare ofert:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

27 Mar 2010, 13:30

no wlasnie i jeszcze skladak i napewno to jest colt 4 generacji produkowany do roku 96 a w opisie mamy 97. Poniewaz dzisiaj jade do czestochowy wiec sprawdzam oferty wlasnie z czewki. Co powiesz o tej nubirce? [link do oferty na Allegro wygasł] przebieg spory ale gaz od 2004r
falusinski
Początkujący

27 Mar 2010, 14:02

Na podstawie tych 2 zdjęć wygląda OK ale auto pokazane jest tylko z 2 stron i nie ma zdjęć wnętrza. Przebieg raczej normalny jak na 13 letni samochód. Licz, że przeciętny samochód w benzynie robi 20 tyś km rocznie.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

27 Mar 2010, 14:03

No dość ciekawie wygląda ale martwi mnie zaślepka od gazu która jest w kolorze auta a zawsze jest czarna więc czyżby tylny zderzak malowany?? Przebieg co z tego że duży ale jak na Daewoo wydaje sie być autentyczny a nie cofnięty na 120-130tys.km a i gaz z 2004r jakoś do mnie nie przemawia niestety :???: aha i spalanie gościu pisze że 9l gazu/100km tyle to on średnio benzyny spali a gazu łyknie z 10-11l/100km.Znalazłem coś takiego jeszcze z czewy:
wprawdzie auta mają troche nakulane ale wyglądają całkiem przyzwoicie.
Barol
Awatar użytkownika

27 Mar 2010, 14:05

co do
[link do oferty na Allegro wygasł] wlasnie na zdjeciach malo co widac. Wlasciciel zapewnial ze nie rdzewieje jest wlascicielem od 4 lat i sprzedaje bo wyjezdza za granice. Obejrze go dzisiaj lub jutro. Ale kusi mnie ten [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ze wzgledu na cene i zero elektryki w srodku (nie przeszkadza mi, wrecz odpowiada, moze poza brakiem wspomagania). Autko w sam raz do pracy. No i w radomsku moge zawsze podjechac do wuja na diagnostyke...
barol oferty z czewy i z radomska sledze na biezaco od 2 miesiecy dzwonie pytam i szalu ni ma. Trudno jest sprzedac samochor jeszcze trudniej kupic;/
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jezdzil taksiarz w czestochowie stad taka niska cena ktora mnie zdziwila poza tym to skladak czyli blacha nie jest z 96 znaczy brak ocynku rozrzad wymieniony jakies 50k temu czyli 600zl na wstepie trzeba dolozyc + regeneracja progow bo podloga juz gnije jakies 600zl
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] fajna gaz 6 letni jak zapewnial wlasciciel rude kwiatki na drzwiach i klapie bagaznika ale w niewielkiej ilosci rozrzad wymieniony jakies 10k temu
Obejrze dzisiaj ta nubire i corse toledo sobie daruje
falusinski
Początkujący

27 Mar 2010, 16:39

Aha :smile: szczerze mówiąc ten Colt z linku jakoś do mnie nie przemawia :???:
Barol
Awatar użytkownika