Samochód za 7-10k

12 Paź 2010, 10:13

Ahhhhhhhh te oszczędności ;)

Może chcesz coś opylić :D ?
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko

12 Paź 2010, 10:40

ehh... 10k to taki max... jeszcze przecież trzbea przerejestrować itd... Wolałbym wydać trochę mniej... Może Civic? Daewoo odpada.. tak samo jak fiat mam do nich jakieś uprzedzenie. Wolałbym jakąś fajną Mazdę/Hondę(Accord?)/BMW/Seata/VW(Golf?)
Davidek210
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

12 Paź 2010, 10:49

Czyli jak zawsze markowe auta bo reszta bee :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Paź 2010, 12:03

Wszelkie uprzedzenia, które wyszły ze sklepu od Miecia z wioski, z trzema domami na krzyż są nie prawdziwe, ludzie ile trzeba Was do tego przekonywać!! Ci którzy tak piszą, udają jakiś wyjątkowych czy jak ? Reszta jeździ sypiącym się badziewiem, będę mądrzejszy i wybiorę coś "markowego". Ludzie pomyślcie! Jak by prawda była taka, a nie inna, to marki typu Renault, Alfa Romeo, Opel, Ford, Daewoo, Kia, Hyundai itd nie jeździły by po drogach, były by autami niszowymi. Prawda jest zupełnie inna. Marki które podałem wyżej, psują się podobnie jak Volkswagen, BMW, Audi itd.

Nienawidzę stereotypów. Na forach internetowych powinny dominować nowoczesne tezy, sformułowania, a nie wciąż podkreślane idiotyczne legendy...

Żal.pl
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

12 Paź 2010, 12:06

No niestety taka prawda,nasłucha sie taki że francuzy,Fordy,Fiaty itd. są awaryjne i potem tak pisze że nie chce bo sie psuje ehh..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Paź 2010, 12:16

Może jestem uprzedzony bo komuś w rodzinie/znajomymu sypał się dany samochód Brave miała ciotka, strasznie dbała i tak samo się sypał. Lanos i Nubira mi się nie podobają. Co myślicie o Accord?
Davidek210
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Supra z 1994 roku sprzedana na aukcji
    Już niedługo nowa generacja Toyoty Supry trafi do salonów. Tymczasem oryginalna Supra 4. generacji z 1994 roku została sprzedana na portalu aukcyjnym Bring A Trailer za kwotę aż 121 000 dolarów, czyli ponad ...
    Brak białych linii na jezdni - jak reagują kierowcy?
    Bardzo wielu kierowców nie stosuje się do obowiązujących limitów prędkości. Jak skłonić ich do ostrożniejszej jazdy w mieście? Można… usunąć białe linie oddzielające od siebie pasy ruchu na jezdni albo ...

12 Paź 2010, 12:50

Przypadek Twojej ciotki to jeden na kilka set innych,u mnie ojciec ma od nowości Brava 1.2 (2000rok),przejechane ma coś ponad 250tys.km,dba od nowości o niego i zero poważnych awarii.Ja osobiście moge polecić Brave.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

12 Paź 2010, 12:58

No ja też znam taką osobe ale nie będę wspominał :wink:
Barol
Awatar użytkownika

14 Paź 2010, 19:30

Więc co proponujecie? :P
Davidek210
Nowicjusz

14 Paź 2010, 20:47

Honda Civic VI 1.4 90KM.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

16 Paź 2010, 23:55

TFSI napisał(a):Przypadek Twojej ciotki to jeden na kilka set innych,u mnie ojciec ma od nowości Brava 1.2 (2000rok),przejechane ma coś ponad 250tys.km,dba od nowości o niego i zero poważnych awarii.Ja osobiście moge polecić Brave.

Moi rodzice, a później ja, byliśmy w posiadaniu Fiata Marei weekend 1.6 16v 103kuce. Autko z salonu i nic się nie działo przez 10 lat ! Same części eksploatacyjne. Także lepiej zastanów się zanim kupisz auto, bo komuś się tam psuło bla bla.

Kup sobie Omegę v6 albo Vectrę B V6 jak się znajdzie i masz szybko....
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Paź 2010, 10:28

Jak chce coś sprawnego to nie polecajcie mu SDI :mrgreen:
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

17 Paź 2010, 11:41

jacek04 napisał(a):
TFSI napisał(a):Przypadek Twojej ciotki to jeden na kilka set innych,u mnie ojciec ma od nowości Brava 1.2 (2000rok),przejechane ma coś ponad 250tys.km,dba od nowości o niego i zero poważnych awarii.Ja osobiście moge polecić Brave.

Moi rodzice, a później ja, byliśmy w posiadaniu Fiata Marei weekend 1.6 16v 103kuce. Autko z salonu i nic się nie działo przez 10 lat ! Same części eksploatacyjne. Także lepiej zastanów się zanim kupisz auto, bo komuś się tam psuło bla bla.

Kup sobie Omegę v6 albo Vectrę B V6 jak się znajdzie i masz szybko....

Co to znaczy nic się nie działo? :roll: Że auto jeździ tzn., że nic się nie dzieje? Fiat jest strasznie tandetny i tyle, części eksploatacyjne wyjątkowo szybko się eksploatują. Podobnie z innymi wynalazkami, z nieba się te "legendy" nie biorą.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

17 Paź 2010, 15:07

No przecie auta na f są bee :wink:
Barol
Awatar użytkownika

17 Paź 2010, 20:34

jiGsaw napisał(a):Co to znaczy nic się nie działo? :roll: Że auto jeździ tzn., że nic się nie dzieje? Fiat jest strasznie tandetny i tyle, części eksploatacyjne wyjątkowo szybko się eksploatują. Podobnie z innymi wynalazkami, z nieba się te "legendy" nie biorą.

Nic się nie działo, tzn. że nie było żadnej (!) awarii. Tylko jednokrotna wymiana rozrządu, jednokrotne wymiana tuleji tylnego zawieszenia, jednokrotnie wymieniane gumy w zawieszeniu - ogólnie jeden serwis zawieszenia podczas naszej 12 letniej eksploatacji. Komu jak komu, ale sobie nie dam wmówić, bo sam miałem więc wiem jaka była historia.
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika