Samochód za 7 tyś

19 Wrz 2010, 13:14

Witam!
Mam do dyspozycji 7000zł. Najbardziej jestem zainteresowany Fordem Probe, ponieważ był on moim marzeniem od dziecka aczkolwiek jestem otwarty na inne propozycje.
W perspektywie czasu chciałbym zainwestować w gaz sekwencyjny dlatego też chciałem się dowiedzieć jak ten model znosi gaz. Oczywiście chce zagazować w dobrym warsztacie. Oto kilka moich propozycji:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Z góry dzięki za odpowiedź
spam.ja
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

19 Wrz 2010, 13:17

raczej niezbyt będzie znosił gaz, gaz jest dobry do prostego silnika typu 4-cyl i 8zaworów,
najlepiej jeszcze na wtrysku jednopunktowym,
chociaż jakbyś założył sekwencję to będzie jeździlo, ale 24V i gaz to źle wróży.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

19 Wrz 2010, 13:22

A jeśli chodzi o sam samochód Probe to dobry wybór czy w ogóle się nie opłaca?
spam.ja
Nowicjusz

19 Wrz 2010, 14:21

Ogólnie auto jest ok ale coraz mniej tego sie na drogach widzi i potem może być problem z dostępem części i możliwe że trzeba będzie nawet sciągać specjalnie na zamówienie z USA.Ja w tej kwocie porozglądal bym sie za Oplem Astra I GSI,bardzo dobry i udany samochodzik,minusem są tylko blachy ale zadbany egzemplarz pojeżdzi troche czasu.Ewentualnie jeszcze jakieś BMW E30,Mazda MX3 albo Honda CRX.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Wrz 2010, 15:09

a np. Honda Prelude? Do Opla nie jestem przekonany własnie ze wzgledu na blachy. Mazda to ciekawa propozycja, a BMW mi się nie podoba.
spam.ja
Nowicjusz

19 Wrz 2010, 15:11

[link do autocentrum.pl wygasł] :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ryzykowne przekraczanie granic
    Kodeks drogowy mówi jednoznacznie o obowiązku jazdy wyznaczonym torem. Kierowcy jednak notorycznie łamią ten przepis i niebezpiecznie ścinają zakręty, wjeżdżając tym samym na sąsiedni pas ruchu. Zapominają, że im ostrzejszy ...
    Kierowco, nie bądź drogowym recydywistą
    Ryzykowne zachowania użytkowników dróg mają negatywny wpływ na bezpieczeństwo ruchu drogowego i powodują wypadki ze skutkiem śmiertelnym. Jednak wciąż się zdarzają, często świadomie popełniane wielokrotnie. ...