Ossy napisał(a):...
Dokładnie, to już nie jest 1.9TDI
![Uśmiechnięty :)]()
Z tym kręceniem przebiegów to wiadomo, ale raczej w takim przypadku starałbym się minimalizować ryzyko i poszukać trochę dłużej, ale kupić od pierwszego właściciela, który kupił samochód w PL itd.
Generalnie przejrzałem allegro i Passaty B7 sprowadzone z Niemiec - koszt od ok 45000zł. Kupione w PL + I właściciel - koszt od 55000zł, więc to chyba mówi wiele
![Uśmiechnięty :)]()
Benzyna to był mój pierwotny wybór właśnie. Ale ciężko znaleźć aktualnie tego Citroena C5, a już zwłaszcza z tym silnikiem 2.0. Raczej dominuje 1.6 z turbo, z którym podobno są jakieś problemy?
Ale generalnie w tej chwili ciężko o fajną C5, jak tak przeglądam
![Smutny :(]()
Kilka miesięcy temu bardziej "hobbystycznie" oglądałem aukcje, to mam wrażenie, że wybór był o wiele lepszy.
Odnośnie Mondeo MK4 - też się nad nim zastanawiałem, ale cały czas mam wątpliwości. O ile z zewnątrz w miarę mi się podoba, tak środek nie do końca. Cały czas mam wrażenie takiej plastikowatości i ogólnie słabej jakości. Więc sam nie wiem, przejdę się chyba po autohandlach, gdzieś na pewno taki będzie, to pomacam, popatrzę
![Razz :P]()
tomekdk napisał(a):A ja polecam zastanowić się w jaki sposób śmiga, a nie, czy dużo, chociaż jedno zawsze tam w jakiś sposób nawiązuje do drugiego.
Jeśli są to systematyczne dłuższe trasy - to ok, środowisko dla diesla. Jeśli nie ... no to trzeba sprawę przemyśleć na poważnie.
No właśnie z tym jest bardzo różnie. Na pewno codziennie jadę 2x 20km. Do tego przeważnie dochodzi co weekend 2x 300km (to jest minimum, może być znacznie więcej).
No i do tego różne inne przejazdy, raz dłuższe, raz króciutkie.
Powiedzcie mi jeszcze, jak to jest z wycieraniem się kierownicy w tych C5? Oglądam teraz dwie aukcje, obie za niecałe 45 000zł, 2012 rok, przebiegu niby niewiele ponad 100 000km, a kierownice wytarte ładnie...
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]