Samochód za max 20tys.

12 Maj 2020, 20:57

Cześć rozglądam się za nowym samochodem, myślę nad czym większym jak sedan.
Cos o nie za dużym silniku tak do 2.0L diesel lub bp+lpg

Mam kilka propozycji ktore wpadły mi w oko ale cieżko mi jest cos wybrac.

Lancer 2008+ 1.8+LPG 143KM - Troche rdza je bierze jak widzialem zdjecia podwozia to bardziej niz Hondy :lol:

Mercedes W203 z BP 1.8+lpg - fajna opcja ale lancuch rozrzadu dosyc nietrwały

Toyota Avensis 2005+ 1.8LPG - Nad tym sie najbardziej zastanawiam ale ciezko kupic cos fajnego w tych pieniadzach bo diesel D4D raczej odpada bo z nimi cos nie tak sie działo :cry: :cry:

Skoda SuperB - Na oku mam z 2009 2.0D 140kmz czego zauwazylem to skodzinki leca z cen troszke ;\ - Ale zaś ten nieszczęsny silnik VW i pękające głowice lub obrabiający się ten wałek(imbuls?) (tak wiem można zmienić montowanie pompy oo staremu) od pompy oleju .. :cry: :cry:

Ale tez 1.9 TDi tez nie jest bez winy bo są jakieś w nim wady jak obracajcie się panewki?
Czy w ogolę jest sens kupować któryś z tych silników diesla od VW żeby jeździć w miarę bezawaryjnie ? Czy może w którymś roku wyeliminowali bolączki wieku dziecięcego i można brać ten 1.9 czy tam 2.0 ?
Myslalem tez nad 1.6+LPG z grupy VAG ale troche za słabe to jak do takich aut jak a4b7 czy passat.

Ostatnia moją opcja jest BMW E90 z 2.0L dieslem w gre wchodzi ten silnik z rozrzadem montowanym z przodu, ale jak to bmw i w rodzinie mowili mi cale zycie BMW-Będziesz mial wydatki hah i moze przez to jestem zle nastawiony do tego samochodu chociaz mi sie dosyc podoba.. :naughty:

Co mozecie powiedziec na temat tych modelach samochodow a zarazem o tej gamie silników?

---
Może przesadzam z tym co wypisałem bo ja rozumiem jak chce bezawaryjnie do won do salonu :P :P Ale chodzi mi ktory byłby w miare tanim w eksploatacji, trwałym, rdza nie chrupała i aby trzymał w miarę cenę rynkowa.
Dzięki
Zapraszam do komentowania :ok:
Elektryk110kV
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 1UR-FSE
    Turbodoładowaniem nie dysponuje natomiast 4,6-litrowy silnik 1UR-FSE. Tę jednostkę Lexus również montował pod maską swoich największych i najbardziej komfortowych limuzyn. W latach 2006-2017 motor był dostępny w modelu ...