REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ACSznycel napisał(a):
Ok, post nie na temat, ale przez komentarze w stylu "Fiat to synonim awaryjności" albo "wszystko z VAG to dla małomiasteczkowiczów" poziom tego forum zbliża się do poziomu forum na onecie czy innnym takim portalu gdzie co chwila dzieci neostrady przerzucają się wyzwiskami "japan bieda plastik", "volcwagen-wieśwagen", "auto starsze niż 5 lat to wypierdziany przez szkopa wrak", "auto nowe świadczy o frajerstwie bo można kupić za tą cenę 10 letnie Porsze" Nie po to rezygnowałem z czytania działu motoryzacji na onecie żeby teraz czytać tutaj równie merytoryczne komentarze
ACSznycel napisał(a):To wejdź na onet.pl informacje o motoryzacji i poczytaj w wolnej chwili, ubaw po pachy, szczególnie jak znawcy tematu piszą "diesel ma lepsze przyśpieszenie dzięki większemu momentowi obrotowemu".
We wszystkim jest ziarnko prawdy, tj. stawiam że Toyota, Honda czy Mazda jest - po uśrednieniu - mniej awaryjna niż FIAT, Chevrolet czy Peugeot mimo wszystko, co nie znaczy że każdy FIAT się psuje. Tak samo wydaje mi się że tak totalnie bezsensu nie napisałeś: ostatnio zauważyłem ciekawy fenomen aut z grupy VAG: o ile dawniej łatwo było spotkać BMW które na drodze zachowywało się "dresiarko" (jazda na cwaniaka lewo/prawoskrętem i wpieprzanie się w ostatniej chwili, palenie gum spod świateł, skakanie po pasach byleby być 2 samochody do przodu, albo jakiś agrotuning w stylu przyciemnione szybki, obniżone zawieszenie, rura wydechowa srednicy studzienki kanalizacyjnej a najlepiej 4 rury itp), to teraz BMW jakby się uciszyło, za to wśród takich zachowań brylują VW golfy, passaty, Audi wszelkiej maści czy uber-sportowe Seaty Leony oraz Hondy Syfik z pierdzącym wydechem Nie uogólniam ani nie wyciągam na tej podstawie wniosków że auta VAG to buraczane wozy (Sirocco sam chciałbym mieć ), ale to takie moje ciekawe spostrzeżenie jak konkretne marki "ewoluują" Ale mimo wszystko uważam że bez sensu wypisywać takie rzeczy na tym forum
2vpc napisał(a):uwazaj bo sa jeszcze wersje 75KM i z tyłu maja tylko literke "i" a handlarze czesto pisza ze maja one 90KM! pamietaj tylko civiki z oznaczeniem "iS" maja 90KM!