Samochód za ok. 15 tys. (Peugeot 307?)

28 Cze 2014, 15:22

Witam, poszukuję samochodu za ok. 15 tys. zł. Zastanawiam się nad Peugeot'em 307 2.0 benzyna, lecz jest dużo nie ciekawych opinii na temat tego modelu. Czy faktycznie są to psujące się samochody?

Drugim typem jestem Opel Astra III 1.8 lub 2.0 benzyna tylko, że tutaj trzeba by było dołożyć, ale czy warto?

Chyba, że coś innego byście polecali. Ogólnie samochód byłby użytkowany w mieście z weekendowymi wyjazdami. Poszukuję czegoś co nie będzie stało w warsztacie, albo nagminnie gniło oraz by naprawy (jakby się zdarzyły) nie kosztowały równowartości samochodu. Średnie spalanie w ok. 10-11l/100km by było do przyjęcia. Preferuję Hatchbacka lub sedana.

Bardzo proszę o pomoc.
uzytkownikxxx
Obserwowany

Auto: nie mam

28 Cze 2014, 16:39

Peugeot 307 to dobre auto ale pod warunkiem że jest zadbane , znajomy mial i sobie chwalił z tym że jak szukał to nie szukał najtańszego tylko zaczynał patrzeć od tych droższych. Jak ktos auto sprzedaje tanio to coś z nim jest nie tak - okazje zdarzają się rzadko
marcpinio
Początkujący

Auto: mitsubishi carisma

29 Cze 2014, 09:53

Polecam poczytać temat gdzie autor też szukał auta do 15 tyś zł,jest tam kilka ciekawych propozycji.

auto-benzynowe-za-15tys-zl-vt76040.htm
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Fiat Punto, Seat Toledo II
Silnik: 1.9 TDI 110km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

29 Cze 2014, 10:09

Zamiast peugeota zobacz Hondę Accord VI, silniki od 1.8 do 2.3 :ok:
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1984

29 Cze 2014, 12:15

Tamten wątek przejrzałem. W większości jest tam skupienie na passacie i vectrze, których bym jednak nie chciał. Był jeszcze leon, ale do niego raczej by trzeba było dołożyć.

Co do Accorda jest to dość ciekawa propozycja szczególnie te 3 drzwiowe. Ale jak to wygląda ze spalaniem i usterkowością?

Mam jeszcze takie pytanie co sądzicie o e46 w benzynie 1.8 lub 2.0 dało by radę znaleźć coś konkretnego? Oraz jak w nim ze spalaniem i czy ceny napraw są duże tak jak stereotypy mówią?
uzytkownikxxx
Obserwowany

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Duże Toyoty w małej skali, ciekawe modele RC
    Jak zostać mistrzem Polski w rajdach terenowych? Najlepiej zacząć od Toyota Adventure Rally Mistrzostw Polski Modeli RC w Rajdach Terenowych. Okazuje się, że każdy może mieć dakarowego potwora w stylu Hiluxa, którym ...