REKLAMA
Witam.
Moje poszukiwania trwają dalej i im więcej ofert przeglądam tym bardziej nie wiem co byłoby lepszym wyborem.
Budżet jakim dysponuję na dzień dzisiejszy to około 11 tysięcy, jednak samochód dopiero chciałbym kupić najwcześniej na przełomie sierpnia/września, a wtedy będę mógł wydać około 15k.
Samochód będzie użytkowany głównie na krótkich odległościach, więc zależy mi na benzynie - dojazd do pracy, do sklepu, raz na jakiś czas gdzieś dalej, ale wszystko praktycznie w miejscu. Odpadają samochody 3-drzwiowe.
Jeśli chodzi o wymagania to dobrze jeśli byłaby klimatyzacja, samochód w miarę ekonomiczny i tani w użytkowaniu, nie pogardziłbym również ładnym wnętrzem.
Moje typy na dzień dzisiejszy:
Mazda 6 I wersja
Ford Mondeo Mk3
Opel Astra II (ewentualnie III, ale to chyba już nie ten budżet)
Peugeot 307
Rover 45
Pytanie jeszcze ile wynosiłby pakiet startowy na taki samochód? Chciałbym go również ubezpieczyć na siebie, jaki byłby mniej więcej koszt takiego ubezpieczenia?
To tyle z mojej strony, liczę na jakieś inne propozycje lub rady które samochody omijać, a które powinny być dobre. Samochodu będę szukał w okolicach Tarnowa, ewentualnie w rachubę wchodzi całe województwo małopolskie.