REKLAMA
Hej, zacznę od tego, że stoimy przed wyborem pierwszego auta, które będzie Nam od sierpnia potrzebne do dojeżdżania do pracy (miesięcznie będziemy jeździć +/- 700km) początkowo miało być to auto do 2500zł, jakaś Polówka lub Punciak, ale trochę się obawialiśmy czy jest sens kupować takie auto, musi być ono również w gazie, a wiadomo za 2000zł te auta mają już raczej nikłą jakość i nikłe zdrowie. W tym miesiącu wydam 2k na autko, a za miesiąc rozsypie mi się trochę strach.
Więc postanowiliśmy podnieść budżet do ok 7tyś aż do górnej granicy (w ostateczności) 9tyś
W bliskiej oko9licy nie znaleźliśmy fajnego polo w gazie, ale dwa Golfy IV, czytając opinię o psującym silniku trochę się wystraszyliśmy pogrzebałam na forum i wyczytałam, że warto rozważyć Astrę 2.
I teraz mamy już trochę mętlik, auto musimy w miarę szybko kupić mąż od zdania prawka nie jeździł, musiałby się trochę z autem oswoić.
Oto auta, które znalazłam co o nich sądzicie?
Astry:
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do oferty na Olx wygasł]
Golfy
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do oferty na Olx wygasł] -> niestety już jest nieaktualne, ale pokaże go jesazcze.
No i szczerze nie wiemy co wybrać, mężowi ta 1 astra się bardzo spodobała.
A może macie inne propozycje? Ale z tym, że zależy nam na aucie z gazem, no i wiadomo nie musi być to jakieś super auto, byle naprawy nie były drogie i auto w miarę sprawne.
Za każdą odpowiedź z góry dziękuję!