Samochód za około 15 tys.

17 Mar 2017, 18:50

Cześć,

Jaki model moglibyście polecić tak do 15000 zł? Najważniejszymi dla mnie cechami są niska awaryjność, tanie koszta ewentualnych napraw, oraz niskie spalanie. W takiej kolejności. Nie szukam niczego dużego, ani specjalnie mocnego, samochód potrzebny mi do dojazdów do pracy (jakieś 20 km. autostrady). Silnik benzynowy, rocznie będę robił tak 15 - 20 tys. km. Zawsze chciałem mini coopera, ale to raczej zbyt niski budżet, prawda?

Z góry dzięki za porady ;)
Marcusiaste
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 04 2015
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam

17 Mar 2017, 20:00

Budżet budżetem ale cooper nijak się ma do pozostałych wymagań, użyłbym nawet stwierdzenia, że jest przeciwieństwem. Słabo wykonany a drogi jak ch...a

Popatrz na astrę h, focusa mk2, corollę e12
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

17 Mar 2017, 20:05

Cooper'a by za to znalazł, ale niestety z tymi kosztami ewentualnych napraw nie będzie tak kolorowo, jak już zresztą Invi wspomniał.

Z Twoimi wymaganiami to raczej w grę by wchodził jakiś Ford, Opel lub VW. Odpadają japońskie i francuskie. Nie celowałbym jednak w konkretny model, czy markę, a upatrzyłbym sobie kilka interesujących aut i szukał egzemplarza w najlepszym stanie/wyposażeniu/silniku.
Autotesto
Początkujący

Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie posiadam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na wybojach przede wszystkim płynnie
    Jeśli kierowca znajdzie się na jezdni o nawierzchni nierównej, zniszczonej czy po prostu na polnej drodze pełnej wybojów, powinien przede wszystkim zastanowić się, czy do celu może dojechać inną trasą. Gdy nie ...
    Najpierw kierunkowskaz, potem hamowanie
    Obok braku sygnalizowania kierunkowskazem planowanego manewru, podstawowym błędem wielu kierowców jest nieodpowiedni moment włączenia kierunkowskazu. Zarówno zbyt wczesne, jak i zbyt późne sygnalizowanie ...