Samochód ze Szwajcarii

10 Gru 2013, 17:56

Witam, zastanawiam się nad ofertą samochodu ze Szwajcarii, dokładniej od Polaka ze Szwajcarii. Mówi, że chce sprzedać auto jak przyjedzie do Polski na święta z zarejestrowanym w Szwajcarii samochodem. Nie wydaje mi się żeby tak można było, stąd pisze tutaj zapytanie. Czy można tak zrobić żeby on sprzedał mi w Polsce samochód zarejestrowany w Szwajcarii, tak żebym nie miał żadnych problemów? On mi mówił że tak będzie można, jeśli tak to jak, co mam opłacić i gdzie? Jeśli nie to co innego można zrobić? Jak mu powiedziałem że powinien wyrejestrować tam auto i zapłacić podatek na granicy szwajcarsko-niemieckiej to powiedział, że potem będzie problem że ten podatek jest na niego, a ja chce rejestrować auto. Jakie w tej sytuacji mam wyjście? Zaznaczam że jeszcze się nie zdecydowałem na ten samochód, chcę go zobaczyć żeby podjąć decyzję, stąd też pewnie bez sensu dla niego byłoby wyrejestrowywanie pojazdu jeśli bym się rozmyślił.
Krystek1897
Obserwowany

Auto: poluję na alfe 147

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Ceed 2 - led reflektor przód jak naprawić?
    Koledze zepsuł się reflektor mianowicie nie zapala mu się led w jednej z lamp nie świeci w ogóle a w drugiej miga czasami. Są to wersje europejskie zwykłe soczewki z ledami (nie Xenon) czy jest możliwość naprawienia ...