Samochodowa metamorfoza na auto Aston Martin DBS

22 Lis 2013, 00:15

Witam Wszystkich,
widziałem w internecie wiele przemian, po których powstają np. Lancery Evo z innych samochodów (nie pamiętam teraz co było bazą, ale niektóre egzemplarze nie odbiegały od oryginałów). Wzbudziło to we mnie ciekawość, czy istnieje taki samochód (z niższej półki cenowej niż Aston), które byłoby bazą nadającą się do stworzenia DBS.
JAKI SAMOCHÓD KUPIĆ, by "przerobić" go na auto Bonda?
Dziękuję serdecznie za wszystkie pomocne komentarze = :piwo:

Przy okazji, żeby oszczędzić miejsce na forum i czas hejterów, z góry dziękuję również z całego serca za wszelkie uprzejme i pouczające komentarze typu "możesz przerobić malucha na wygląd 100% astona i wozić się jak astonem, ale nadal będziesz jeździł maluchem" itp. Wiem to, jestem tego świadom, ale należy szukać wszelkich dróg do spełniania marzeń na tyle, na ile to możliwe.

Pozdrawiam,
CHK
CHK
Obserwowany

Auto: nie mam

22 Lis 2013, 00:46

Jeżeli kochasz auta za to że jadą to Twoje pytanie jest kiespskie bo np:replika evo w kategorii jazdy jest dnem które zostanie objechane przez furmankę z jednym koniem.

Jak chcesz taniego szpanu to rozwiązanie repliki jest dobre ale też musisz sobie przekalkulować.
Jeżeli będzie to replika Astona taka do 150k to znaczy że nawet najwiekszy lamus na dzielni :D będzie się śmiał z czegoś co przypomina Np: DB9 jak znowu ma być dobrze wykonana replika to będzie kosztować tyle 3letnia 911 turbo więc już tanio nie będzie.

Generalnie jest to mega trudny sposób na spełnienie marzeń o fajnym aucie a jeżeli jeszcze posiadasz jakieś wymagania dotyczące spraw technicznych to w normalnej kasce jest awykonalne.

P.S.
Znajdź sobie przez googla materiały dotyczące zrobienia z EVO8 puga106. Zobacz jak wyglądał zakres prac, ile było przy tym potrzebne kaski i wiedzy.
Ewentualnie jak dobrze poszukam to też mam stronke z dokumentacją robienia replik starych aut WRC ...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

22 Lis 2013, 08:51

Kumpel przerabiał pontiaca fiero na ferrari f40. Łącznie z samochodem koszt 50tys.zl.
Ale efekt przyzwoity, przynajmniej wizualny :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

22 Lis 2013, 19:33

Wszystko zależy od tego jaki masz budżet. Podejrzewam, że 150 000 powinno starczyć. Weź pod uwagę, że oryginalne części do Astona Martina (jakiegokolwiek, najpopularniejszy jest chyba V8 Vantage) są po prostu gargantuicznie drogie. Sądzę, że dobrą podstawą do takiej repliki byłby Nissan 350Z- podobny kształt i proporcje, dziewczyny możesz na takie coś wyrywać.
Ale podliczmy:
- samo auto to wydatek około 39 000 zł
- lampy (używki) około 6000 zł
- maska około 3 500 zł
- atrapa 1400 zł
- klapa tylna 5000 zł
- błotniki przednie 5000 zł
- zderzak 2000 zł
I tak dalej. To nie jest zabawa dla amatorów/oszczędnych :/
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika