Samochody a sól drogowa

12 Sty 2009, 00:41

piotrauto ma 24 lata (przynajmniej tak pisze)... :shock:
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

12 Sty 2009, 15:41

piotrauto forum to nie tibia, zeby lvl-e nabijac
nie sprzedasz pozniej konta z forum na allegro za 1k zł bo bedziesz miał duzo postow ;p

żal...
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

12 Sty 2009, 21:58

No konta tak zaśmieconego bezsensownymi postami nie sprzeda ;P chyba że chce moderatora i dlatego się tak w postach podbija ale wątpię żeby go miał skoro jego posty są tak bezsensowne. Pogadajmy o czymś bardziej praktyczniejszym :) Piotrauto pomyśl nad bardziej sensownymi postami !
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

11 Wrz 2014, 08:51

ta sól drogowa tylko niszczy mi samochód ;/
harmidon
Nowicjusz

Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: bmw
Silnik: 1,9 tdi
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1914

09 Lis 2016, 08:25

Jestem przed pierwszą zimą z własnym samochodem i własnym podjazdem. Trochę się tego zimowania boję, zwłaszcza oblodzonego wyjazdu spod domu, bo jest wąsko i pod górkę. Zastanawiałam się czego mogę używać na zimę, żeby było bezpieczniej, soli drogowej czy piasku? Mam miejsce na przechowywanie, więc mogę sobie zrobić zapas. Tylko nie wiem, czy lepsze będzie mnóstwo piachu czy sól, bo martwię się, że uszkodzi mi samochód. Sprawdzałam już, gdzie najlepiej będzie mi coś kupić i zauważyłam, że niektórzy sprzedawcy soli drogowej chwalą się certyfikatami i atestami. Jaka w praktyce może być różnica między solą z atestami a tą bez?
Sokolica
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 06 2010
Auto: Suzuki Vitara

10 Sie 2017, 14:20

Sól drogowa jest bardzo ważna. Zwracając szczególną uwagę jedynie na funkcje stosowanej substancji chemicznej, z całą pewnością możemy zaszkodzić zarówno sobie jak i swojemu otoczeniu. Jednak należy pamiętać, że sól drogowa i inne wspomniane substancje powstały z myślą o ludziach i rozsądne z nich korzystanie może przynieść naprawdę dobre efekty.
1anush
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 05 1981
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: szybkie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Toyota Yaris Verso (1999–2005)
    Była to pierwsza Toyota o nazwie Verso, jaką można było kupić w polskich salonach japońskiej marki. Na świecie była oferowana również pod nazwą Toyota Fun Cargo i Toyota Echo Verso. Pięciodrzwiowy minivan segmentu ...

29 Wrz 2017, 12:56

Nie da się ukryć że sól na drogach bardzo źle wpływa na samochody zaczynając od podwozia na nadwoziu kończąc ;/
Niestety nie da się jej uniknąć jedyna rada to częstsze mycie samochodu i podwozia żeby jak najkrócej znajdowała się na nim w okresie zimowym.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999