Samochody amerykańskie

07 Lut 2009, 09:11

Witam mam zamiar kupic samochód typu chevrolet camaro 1990r , pontiac Pontiac Firebird może znacie jeszcze samochody tego typu jak tak to pisać.
A i ile one mniej więcej spalają w silnikach około 3l.
Z góry dzięki
kolcik11
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław

08 Lut 2009, 00:14

Przymierzałem sie kiedyś do kupna dodga challengera ;) z silnikiem 7 litrów Hemi nawet sie umówiłem z gościem na obejrzenie go bo akurat ładnie mi sie złożyło ze byłem na wakacjach w stanach i chciałem sobie takiego sprowadzić a typek takiego miał i chciał sprzedac było wnim tam troche do roboty ale nie duzo ;) powiem tak benzyna w USA jest tansza niz u nas dlatego oni moga sobie pozwolic na takie mocne spalanie ten challenger spalanie tego potwora było rzędu 20 - 30 litrów przy umiarkowanej jeździe natomiast przy dociskaniu pedału gazu nawet nie wiem ale wyobraź sobie.

Kiedyś może srpawie sobie taki wóz ;) bo nadal jest moim marzeniem ;) ale ogólnie amerykańce jesli chodzi np o spalanie to maja bardzo duze duzo wiekrze niz europejskie np kolega kiedys sprowadził passata nowego z USA drugi kupił w niemczech i ten z USA spalanie miał wiekrze o 1,2litra niz ten europejczyk. w sumie nie wiem czym to było spowodowane ale wiekrze, a silniki te same.

Z drugiej strony stare amerykańce to lans na europejskich drogach :) pomyśl sobie jedziesz sobie takim Challengerem rocznik 1974 ;) i 500KM pod michą ;) kazdego dresa bierzesz jak chcesz ;) lansujesz sie ;) wszedzie chociaz i to tez sie po pewnym momencie nudzi ;) jest to samochód głownie do głaskania w garażu ;)

Jak z silnikami 3 litrowymi hmm z tego co sie orientuje amerykanie malo robia silników 3 litrowych bardziej takie wiekrze ;)
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[E] 300C 3,5 / C6 3,0 / Legend IV 3,5 / GS 300 mk3
    Podstawowe kryteria zestawienia: - limuzyna segmentu E - silnik benzynowy o mocy ok. 250KM - automatyczna skrzynia biegów - modele z okolic 2006 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Chrysler 300C 3,5 - 249KM - ...