Samochody z Francji

03 Lip 2012, 22:31

Cześć. Może ktoś z was się orientuje, mianowicie ostatnimi czasy przeglądam bardzo dużo stron z samochodami używanymi. Natknęłam się też na francuską, na której ceny samochodów są niskie, względem tych u nas. Chętnie pokażę:

[link do ooyyo.fr wygasł]

I tak dalej. Zdziwiło mnie to. Być może ktoś z was się orientuje, co tutaj w trawie piszczy?

Pozdrawiam. :)
kaminska
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 01 2012
Auto: Opel Astra
6

04 Lip 2012, 21:22

hej mieszkam we Francji i orientuje się tu trochę w rynku motoryzacyjnym i ta strona to jakies oszustwo albo żart albo sam nie wiem co chyba ze te zdjęcia tych aut sa pokazane jak wygladały zanim miały bardzo poważny wypadek, dobre auta we Francji są droższe niż w Polsce taniej można kupić auto albo po stłuczce czy wypadku z bardzo dużym przebiegiem w stosunku do rocznika np auto z 2009 z przebiegiem 200000 tys lub z popsutym silnikiem itp lub po prostu zaniedbane. strona francuska z cenami jakie tutaj obowiązują np to www.lacentrale.fr pozdrawiam
christoph985
Nowicjusz

Miejscowość: Polskaa
33

04 Lip 2012, 21:42

Dzięki za rozwianie wątpliwości. Tak właśnie myślałam - wolałam się upewnić. W takim razie orientuje się ktoś, skąd najlepiej sprowadzić samochód? Skąd było by taniej? Czy być może kupienie samochodu w Polsce to najlepsze wyjście? :)
kaminska
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 01 2012
Auto: Opel Astra
3

04 Lip 2012, 23:24

Najtaniej będzie z Polski, u nas auta z dużymi przebiegami lub po wypadkach czyli takie jak się sprowadza też są tanie a odchodzą Ci koszty transportu, opłaty i prowizja dla handlarzyn.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
2

05 Lip 2012, 20:48

Też polecam raczej kupić auto w Polsce wyjdzie to samo a nawet taniej
christoph985
Nowicjusz

Miejscowość: Polskaa
1

25 Kwi 2014, 11:29

Osobiście polecam importera, jeśli chodzi o auta z Francji: http://www.euro-truck.biz/pl/, auta powypadkowe oraz bezwypadkowe, co prawda na stronie nie ma zbyt dużo ofert, ale kiedyś trafiłem na jego stronę na otomoto - ładne auta z dostawą do kraju, jak znajdę adres to interesowanym podeślę. Nie ma reguły że auta z zagranicy czy w kraju są tańsze czy droższe, lepsze czy gorsze, w Polsce na alledrogo masz wszystkie auta z przebiegiem do 189.000 km max, jak dla mnie to są jakieś jaja, wolę jednak kupić nawet w tej samej kasie ale we Francji - tam generalnie mam gwarancję przebiegu (pod warunkiem że nie kupujesz u cygana albo araba - niski % zaufania), normalni Francuzi liczników nie kręcą, pojazdy swoje sprzedają z CT (ważne badania techniczne) lub bez jak się na to zgadzasz. Mieszkałem we Francji naście lat i zawsze mogę doradzić.

pozdrawiam
camions
Nowicjusz

2
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Flotowy segment B - jakie auta wybierają firmy?
    Segment B niezmiennie od dziesięcioleci bije rekordy w Europie. Czemu małe hatchbacki są chętnie wybierane? Przede wszystkim z uwagi na rozsądną cenę, łatwość poruszania się po mieście, coraz wyższy poziom technologicznej ...

25 Kwi 2014, 21:33

Brawo za odkop. Zamykam
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
1