Scenic 1.9 dCi gaśnie na zimnym silniku

21 Sty 2018, 18:53

Witam pacjent renault scenic 1.9dci lift 2001r jak w temacie odpalam normalnie rano i autko chodzi na wolnych obrotach przez 1min i gaśnie . Po ponownym odpaleniu znów chodzi chwilę i gaśnie i tak do póki nie osiągnie temperatury podczas jazdy ta sytuacja wygląda tak że na biegu jedzie normalnie a jak wcisnę pedał sprzęgła to gaśnie
. Jak już osiągnie temperaturę to wszystko jest ok. Byłem na diagnostyce komputerowej nie występuje żaden blad. Został wymieniony czujnik położenia wałka rozrządu bo tak wyczytałem na forum ale nic to nie dało nadmienie jeszcze że filtr paliwa jest nowy zrobiony test wtrysków który wyszedł dobrze. Proszę o podpowiedź co to może być bo już.nie daje rady z tym
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

21 Sty 2018, 22:10

Tak mi na myśl wpada czujnik temperatury. Sprobuj go odłączyć i wtedy sprawdz czy coś się zmienia
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

21 Sty 2018, 22:18

Ok dzięki za podpowiedź jutro spróbuję czy coś się zmieni mogę dodać że auto dość długo się nagrzewa można powiedzieć że trzeba przejechac około 10km żeby temperatura była te 80 parę stopni
wampir1717
Aktywny

21 Sty 2018, 22:39

Wygląda to tak, jakby coś ulegało pod wpływem temperatury rozszerzeniu i się doszczelniało (może jakaś rurka, która została nieznacznie uszkodzona podczas roboty wtrysków). Może się zapowietrza układ doprowadzający paliwo ?
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot

21 Sty 2018, 22:49

Wtryski sprawdzałem w tym tygodniu bo myślałem że one są temu winne więc nic.nieoze być z nimi związane iż przed testem też się tak działo
wampir1717
Aktywny

21 Sty 2018, 22:51

A układ paliwowy to tylko wtryski ? Między filtrem paliwa jest masa rurek i połączeń, które mogły zostać poruszone.
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wpływ opon ciężarowych na bezpieczeństwo i biznes
    Wielkość taboru samochodowego wykorzystywanego w transporcie drogowym szacowana jest na ponad 600 tys. pojazdów. Dla każdego z nich jedynym punktem styku z drogą są opony, które odpowiadają za przenoszenie napędu ...