SCENIC CZY XARA PICASSO

02 Paź 2009, 21:55

Hejka. A ja właśnie mam zamiar kupić coś francuzkiego, tylko się zastanawiam co to ma być. Myśle o mini vanie i to raczej w dizlu. A mój dylemat to RENAULT SCENIC I po lifcie 2001-2003 lub XARA PICASSO w tym samym roczniku. I choć słyszałem opinie różne to prosze o więcej opini na ten temat.
kolas
Nowicjusz

Miejscowość: WLKP

03 Paź 2009, 14:44

kup sobie passata
pawleryb
Nowicjusz

03 Paź 2009, 16:06

Citroena nie polecam... jeśli chcesz rodzinne auto to kup sobie VW SHARAN albo SEAT ALHAMBRA ;)
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

04 Paź 2009, 14:45

Scenic czy X Picasso to mniejsze auta w porównaniu do Sharana czy Alhambry. Tutaj by pasował VW Touran, francuskich Ci nie polecam, a Scenica to już w ogóle odradzam :P
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków

04 Paź 2009, 21:12

vw napisał(a):Citroena nie polecam... jeśli chcesz rodzinne auto to kup sobie VW SHARAN albo SEAT ALHAMBRA ;)

No tak ma to spełniać funkcje auta rodzinnego, ale mam 4-ro osobową rodzinke no plus/minus TEŚCIOWA(szacuneczek dla mamusi). Więc cos jak sharan albo alhambra to nawet troszke nad wymiar a do tego cenka jakieś 4-6tys. więcej a to juz dlamnie zbyt wiele.Ja chce się zamknąć w 16-max18tys.
kolas
Nowicjusz

Miejscowość: WLKP

05 Paź 2009, 07:40

Jeśli wybierać z tych dwóch co podałeś,to jednak Xsara.
Lepsze materiały z których to auto jest zrobione. Renówka jest jednak bardziej tandetna jeśli chodzi o plastiki i obicia itp. Poza tym wydaje mi się,że HDi to nieco lepsze silniki od DTi.Z resztą Citroen cieszy się w Europie większy prestiżem.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

05 Paź 2009, 13:15

Powiem Ci tak kolego Sharana za taką sumę dostaniesz z rocznika 96-99 masz tutaj pare przykładów Sharana. Myślę że w twoim przypadku kolego Sharan to znakomite autko ;)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS