Scenic, Zafira czy Premacy?????

22 Mar 2009, 12:38

Witam mam zamiar kupić Opla zafirę, Renault Scenic i Mazdę Premacy - wszystkie z rocznika 2000 - 2002 wszystkie z silnikiem diesel. Mam dylemat bo czytałem opinię użytkowników i wszystkie są godne uwagi. Proszę o pomoc w wyborze auta rodzinnego.
vindov
Nowicjusz

22 Mar 2009, 14:15

Na temat Mazdy nic mi nie wiadomo,Scenic taki sobie a Zafira? Zafira to Zafira,właściciele niechętnie się jej pozbywają,dlaczego?Nie tylko za ten rząd siedzeń chowanych w podłogę ,jesli zdecydujesz się na Zafirę to napiszę ci o niej wszystko! :wink: Ja stawiam zdecydowanie na Zafirę chociaż Mazdy nie znam ale sądzę ,że nawet jej będzie trudno przeskoczyć Zafirę!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

22 Mar 2009, 19:31

Stawiałbym na Zafirę.

Premacy jest głośne w dieslu, więc zalecana benzyna. dodatkowo problemy z rozrządem bodajże.
Scenic ma problemy z zawieszeniem i blachami. też raczej benzyna.
Joter
Aktywny

22 Mar 2009, 22:20

Ja osobiście polecam Zafire ;)
w silniku 2,2DTi potrafi pokazać pazura :D 7osobowe tylne siedzenia mają genialne rozwiązanie chowania sie w podłogę szybkie rozwiązanie tak ze w środkowym rzędzie 2 dzwignie ruchem palca składasz wszystko i osobówki nagle masz dostawczy :D przydatne bajery i ogólnie z silnikami z tego co wiem nie ma problemu tak że brać nie patrzeć na scenika gdzie jest tragiczna pozycja kierowcy i w ogóle jak siedziałem raz to mnie skręcało...
GuciO
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi i-MIEV - sukcesy rynkowe i sportowe
    Drugie z rzędu zwycięstwo Mitsubishi i-MiEV w organizowanym przez FIA pucharze "Alternative Energies Cup – kat. IIIA" to kolejne ważne wydarzenie w karierze tego modelu, która rozpoczęła się w Europie zaledwie ...