Schemat zamka centralnego Transit 2010

14 Lut 2020, 16:40

Witam, zgłaszam się z następującym pytaniem ponieważ przeszukałem internety i nic nie znalazłem zadowalającego otóż, potrzebuje schemat podłączenia sterownika zamka centralnego w Ford Transit 2010 2.2D 9os.
A tak na marginesie to mam problem z centralką kluczyk pada po około tygodniu, naprawa około 100zl nowy kluczyk około 500.
Wpadłem na pomysł że zamówię sterownik na allegro, taki uniwersalny z dwoma pilotami i podłącze obok oryginału.

P.s. Nie wiem jak to jest możliwe ale w moim fordzie nie ma wkładek zamka, da się go otworzyć tylko z pilota :shock: .. jedyna wkładka to do otwierania maski.

Pozdrawiam.
mesh
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 04 2012
Auto: Nissan Almera Tino
Silnik: 2.2 DI 115KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

16 Lut 2020, 10:41

Jak kluczyk tak szybko pada to może problem jest w kluczyku? Masz drugi sprawdzałeś na nim?
Na czym ogólnie polega problem, tylko na takim szybkim padaniu kluczyka? Czy cos jeszcze nie działa prawidłowo?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

16 Lut 2020, 10:56

Tylko i wyłącznie pada kluczyk. Drugiego nie mam i tak jak pisałem mój ford nie ma wkładek zamka. Moim zdaniem albo go nie ładuje w stacyjce albo jest jakieś zwarcie w pilocie.
Powiedz co myślisz o moim pomyśle z dodatkowym sterownikiem i dwoma pilotami z allegro.
mesh
Nowicjusz

16 Lut 2020, 11:19

Ja wolałbym naprawić dotychczasowy niż drucić z nowym zamiennikiem. Swoją drogą jeszcze nie widziałem transita bez wkładek
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Lut 2020, 13:17

Dla mnie to też jest dziwne nie zwróciłem jakoś uwagi przy zakupie. Jedyna wytlumaczalna opcja to zdemontowane i zaszpachlowane ? Zrobię później foto. Tak tylko chodzi o koszta naprawa/wymiana akumulatorka w kluczyku to 100zl dorobienie drugiego to koszt 500zl a zamiennik z allegro to koszt 50zl i zmieniasz tylko baterie za parę zlociszy w razie czego i to samemu
mesh
Nowicjusz

16 Lut 2020, 14:36

Ten zestaw za 50 zł możesz sobie odrazu odpuścić a jak policzysz do tego dobra dniówkę montażu to wyjdzie na to samo jeszcze pod warunkiem że u Ciebie będzie dało się zamontować bo skoro nie ma wkładki do klucza to i nie ma ciągła do którego należy owy siłownik zamontować.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Obserwacja drogi - wzrok, koncentracja, analiza
    Ile by się nie mówiło o bezpieczeństwie, zawsze w rozmowach pojawia się temat obserwacji drogi. W całym procesie obserwacji kluczowe są trzy elementy. Pierwszym jest obszar, który skanujemy wzrokiem. Powinien ...

16 Lut 2020, 14:54

Przeciez siłowniki już są Ori.. z Ori sterownika wyprowadzić kable do tego drugiego to chyba nie dzień roboty. Poza tym taniej jak już trzeci raz naprawiać kluczyk
mesh
Nowicjusz

16 Lut 2020, 16:32

Tak to wygląda.
mesh
Nowicjusz