REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Sprawdzałeś jaki dokładnie był błąd w sterowniku?Yammie napisał(a):zapaliła mi się kontrolka DPF
Jak wyczyścił ten DPF? Wiesz coś więcej na ten temat?Yammie napisał(a):Bez namysłu pojechałem do mechanika, który wyczyścił DPF, wymienił czujnik od niego i klops.. problem pozostał
Przy wypalaniu DPF spalanie zawsze jest większe bo dawka paliwa się zwiększa ale nie powinno śmierdzieć paliwem. Czy było wtedy widać większa intensywność dymu z rury wydechowej?Yammie napisał(a):W samochodzie zaczęło śmierdzieć paliwem, do tego doszło większe spalanie
Ale to było za drugim razem jak problem pozostał czy jak sprawdzał przy pierwszej wizycie?Yammie napisał(a):Owy mechanik podpiął komputer, gdzie stwierdził brak błędów i już sam nie wiem, co robić.
Yammie napisał(a):było wszystko dobrze dopóki nie zapaliła mi się kontrolka DPF. W samochodzie zaczęło śmierdzieć paliwem, do tego doszło większe spalanie.
Yammie napisał(a):Bez namysłu pojechałem do mechanika, który wyczyścił DPF, wymienił czujnik od niego i klops.. problem pozostał.