Seat Arosa 1.0 1998- ciśnienie oleju(benzyna)

06 Lip 2011, 16:57

Witam,
Mam pewien problem z samochodem. Dwa miesiące temu po 70 km włączyła mi się zaczęła mi migać kontrolka od oleju, tzn migała i gasła. Działo sie tak przez 30 pozostałych km aż dojechałam do domu. Wczoraj sytuacja się powtórzyła tylko, że w drodze powrotnej zaczęła migać już po 40 km tyle że były korki wiec się pewnie zagrzał. I tak przez pozostałe 60 km. Wskazówka od temperatury cały czas była na środku. Poza tym, lampka włącza się powyżej 3 tys obrotów na rozgrzanym silniku. W mieście mi się to nie pokazuje jak narazie.Jutro jadę do mechanika na spr poziomu ciśnienia oleju. Powiedzcie proszę jakie jest prawidłowe ciśnienie?
Pozdrawiam
anka2009
Nowicjusz

Miejscowość: BYDGOSZCZ

07 Lip 2011, 17:56

Nie można sprawdzić poziomu ciśnienia oleju. Można natomiast sprawdzić i poziom i ciśnienie. Zanim pojedziesz do mechanika, to proponuję sprawdzić poziom oleju - być może jest go za mało i jak się rozgrzeje, to robi się rzadszy i ciśnienie spada. Jak olej będzie na poziomie, to warto sprawdzić też sam czujnik ciśnienia ileju ( omomierzem ). No i można potem sprawdzić ciśmnienie tego oleju.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Lip 2011, 13:34

Najprawdopodobniej Czujnik cisnienia oleju padnięty, częsta przypadłość aut z grupy WV
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Juke Nismo
    Nissan Juke Nismo obrazuje ducha innowacji i wzbudza zainteresowanie, dzięki któremu koncepcja Nismo stała się jedną z najbardziej uznawanych nazw w sportach samochodowych oraz w grach. Wprowadzając markę Nismo do ...