Seat Arosa - immobiliser

16 Lut 2009, 14:45

Witam,
mam problem z dorobieniem zapasowego kluczyka do Seata Arosy 1,7SDI 2002r. , a raczej z zakodowanie immobilisera. ASO najpierw nie mogł połączyć się z serwerem Hiszpańskim, teraz twierdzi, że w moim aucie wymioniony został zestaw wskaźników i nic nie da się zrobić. Proponują kupić nowy zestaw wskaźników za ok 2-3 tys. Czy spotkał się ktoś z takim problemem i czy jest jakaś szansa, żeby zakodować taki kluczyk bez wymiany zestawu wskaźników?
zuk21
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn
  • 16 Lut 2009, 16:05

Z jakimi wskażnikami na desce roździelczej?
    Z tego co wiem to z kodowaniem kluczyka nie ma broblemów i nawet jak wymieniasz stacyjke to ASO powinno zakodować kluczyk bez żadnego problemu. Coś namataczyli i chyba sami się w tym pogubili.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

17 Lut 2009, 15:45

Moim zdaniem też coś namieszali. Ale zwykły "dorabiacz kluczy" też nie może sobie z tym poradzić i twierdzi, że ASO może tu zaradzić. Osobiście nie mam dobrego doświadczenia z ASO (kiedyś ne mogli zlokalizować usterki w moim poprzednim aucie, Fiacie i pan "mechanik" stwierdził, że trzeba by podstawić taki sam model z takim samym silnikiem i wyposażeniem i przekładać część po części. Zakład elektroniki pojazdowej usuną usterkę w pół godziny.)
    Wracając do Arosy, może ktoś podpowie jak poradzić sobie z tym problemem (zanim zgubię kluczyk :roll: )
    zuk21
    Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2UR-FSE
      Kolejną 5-litrową V-ósemką, która otrzymała znaczek Lexusa jest motor o oznaczeniu 2UR-FSE. Ten niemal 400-konny silnik z bezpośrednim wtryskiem paliwa nigdy nie występował w pojedynkę. Lexus łączył go z dodatkowym ...