Seat Arosa wybijający zamek centralny

26 Sie 2015, 16:34

Witam, w mojej Arosie pojawił się problem z zamykaniem drzwi za pomocą centralnego zamka. Podczas zamykania drzwi przez pilot, wybija się zamek centralny, wygląda to mniej więcej tak: klikam na pilocie zamknij, zamek się zamyka na dosłowie pół sekundy po czym zamek znów otwarty. Po prostu wybija. Problem pojawia sie ponieważ nie mam możliwości zamknięcia drzwi z kluczyka manualnie ponieważ mam inny zamek niż klucz do stacyjki. Teraz moje pytanie jest następujące. Co może być przyczyną i jak to najtaniej i najszybciej rozwiązać? Myślałem nad kupieniem po prostu przekładki i zrezygnowaniu z otwierania drzwi z centralnego zamka tylko po prostu z kluczka. Czekam na Wasze opinie.
dyszel7
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 09 12 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Arosa
Silnik: 1.4
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

27 Sie 2015, 12:56

Witamy. Należy prześwietlić instalację elektryczną na połączeniu drzwi.
Dalszym krokiem jest sprawdzenie samego zamka.
Zapraszamy serwis Auto-Conrad
AutoConrad
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Auto: różne marki

27 Sie 2015, 14:36

Prawdopodobnie rozprogramowała mi sie centraka od zamka centralnego. Ktoś wie jak zaprogramować pilot do Hantom KPL 2+2PHG?
dyszel7
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 09 12 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Arosa
Silnik: 1.4
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Objaśnienia skrótów motoryzacyjnych
    PPS - Prestige Performance Sedan (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, sedan) PPH - Prestige Performance Hatchback (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, hatchback) ...