Seat - co sądzicie o tej marce?

20 Mar 2008, 23:25

Stylistycznie Seaty to nawet ładne auta, mnie sie ogólnie podobają. Ale tak jak ktoś wyżej napisał, jeśli to pozdespoły i silniki VW to z technicznego punktu widzenia też nie powinno być źle :) Ale i tak jakoś mało seatów jeździ, przynajmniej u mnie w mieście.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

21 Mar 2008, 12:11

Hmm Seat to właściwie VW.Tylko z innym znaczkiem ja osobiście nie mam i nie będe miał :D ale seaty to raczej dobre samochody :P
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

21 Mar 2008, 14:16

To ja pisałem. Najwięcej jeździ Ibiz, przynajmniej u mnie i jest chyba 1 czy 2 Leony
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

21 Mar 2008, 14:23

Możliwe widocznie nie zauważyłem sory jak uraziłem to sory. :D :oops:
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

21 Mar 2008, 14:30

po pierwsza chora polityka marki(4 rodzaje Leona z innym tyłem i rozmiarami)
po drugie mój znajomy ma Alte i na początku narzekał teraz jest zadowolony
po trzecie gdybym miał kupić kompakta poważńie bym się nad Leonem zastanowił.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

22 Mar 2008, 21:22

Mam Corodobe i bardzo sobie chwalę. Silnik od Vw to nie muszę komentować karoseria trochę w gorszym wykonaniu po 11 latach zaczęła rdzewieć głównie nadkola. Ale jeśli szybko to opanujemy to jest to autko pierwsza klasa :wink:
pawelec
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG

22 Mar 2008, 21:53

WITAM JA ZNAM SEATA Z 98' IBIZE 1.0 TYPOWY DAMSKI SAMOCHÓD MA TEAZ JAKIES 90TYS PRZEBIEGU,
BRAK JAKICH KOLWIEK PROBLEMOW PRZEZ TE LATA , JESLI KTOS JEZDZI DO PRACY OK 5 KM DZIENNIE,

Bo na codzien to zadko spotyka sie seata na trasie zeby nim ktos smigal jako np. przedstawicel lub serwisant, i napewno nie chodzi tu o cene bo Vw i skód jezdzi bardzo dużo,sam jezdze caddy life i patrze na ludzi z przeciwka czasami rozmawiamy na CB.

Wiec mysle tak ze to jest autko dla kobiet, lub bardziejsze wersje dobre do poswirowania wokół komina , ale nie do jazdy na codzień
CADDDY
Nowicjusz

Miejscowość: LUBUSKIE

22 Mar 2008, 21:57

CADDDY napisał(a):WITAM JA ZNAM SEATA Z 98' IBIZE 1.0 TYPOWY DAMSKI SAMOCHÓD

Wiec mysle tak ze to jest autko dla kobiet, lub bardziejsze wersje dobre do poswirowania wokół komina , ale nie do jazdy na codzień

Ibiza nie jest samochodem do jeżdzenia?? To do czego?? Damskie samochody są bardzo okrągłe i malutkie, to albo nie widziałeś damskiego samochodu, albo Ibizy...
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

22 Mar 2008, 22:09

wogóle ta niby definicja auta dla kobiet to poroniony pomysł...ale o tym już w innym wątku pisałem.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

22 Mar 2008, 22:24

Bo na codzien to zadko spotyka sie seata na trasie zeby nim ktos smigal jako np. przedstawicel lub serwisant...

Ja tam się cieszę, bo gdybym chciał kiedyś kupić Seata to prawdopodobieństwo że to zarżnięty element jakiejś floty jest małe... Ogólnie to Seatów u nas dużo nie jeździ, bo nie jest to auto tanie(jak Skoda), ani zbytnio popularne(jak VW), ale dla niektórych to zaleta.

Tak jak wcześniej pisałem, ja mam Cordi od nowości, czyli od 9 lat, nie uważam że to auto dla kobiet, bo ten kto widział Cordobę Coupe, lub Ibizę Cupra od razu ma w pamięci coś takiego, a nie Ibi z silnikiem 1.0
damczer
Początkujący

23 Mar 2008, 12:39

a co sadzicie o seacie alhambra?
kupie sobie vw phaetona ;)
mistrzu567
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

23 Mar 2008, 13:04

Bardzo dobre samochody Alhambra to według mnie najbardziej udana wersja z wszystkich 3 . a co do marki w 1993 roku ojciec kopił toledo i był bardzo zadowolony potem przejąłem go ja a na końcu brat wszyscy byliśmy zadowoleni. Pomimo że wszyscy uważali że to beznadziejny model i często sie psuje. ale np. kiedyś spotkałem u rodziny faceta który narzekał że ciągle psuło mu sie toledo .Co sie okazało?? Facet kopił strzelonego mocno seata z cofniętym przebiegiem który mail w rzeczywistości 360 tys. On sam zrobił na nim 120 tys. i w sumie maiło 480 tys. i chciał żeby był jak nowy a jeszcze o niego nie dbał. Brat miał później nowszy model i zrobił 180 tys. i również był zadowolony jego zona jeździ cordoba i ma już 240 tys. i również zadowolona.
astro007
Aktywny

24 Mar 2008, 18:19

to widzę ze cala rodzinka seatami śmiga :lol:
mistrzu567
Aktywny
Awatar użytkownika

24 Mar 2008, 18:27

Dokładnie nie wiem czy wspomniałem tutaj ale synowi i zonie kupiłem na spółkę nowego Leona a dla siebie też szukam jakiegoś Seata. Szkoda tylko że nie robią terenowych ani suV-ów.
astro007
Aktywny

24 Mar 2008, 18:32

a ten leon to coupra czy zwykła wersja najlepsza jest po couprze 1.9 tdi 105km.
mistrzu567
Aktywny
Awatar użytkownika