Seat Cordoba 1998r. SDI. Czy warto? Zdjęcia. Do oceny!

17 Wrz 2010, 18:34

Jest jeszcze punto II 1.2 16v. 80km chyba ma. barol91, osiagi będa podobne do tego co Ty jezdziłeś :)
Kakameo
Początkujący

Miejscowość: ok. Wadowic
Auto: Seicento 900 41KM

17 Wrz 2010, 19:15

No całkiem zbliżone do tego I generacji myśle.Tylko ta wersa 80KM jest ciężko dostepna jak tak patrze na allegro.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Wrz 2010, 21:32

co powiecie o takim czymś? na zdjeciach wyglada ok, przebieg zastanawia, sekwencyjna instalacja

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wacek_13
Początkujący

Miejscowość: Jaworzno

17 Wrz 2010, 21:38

Wygląda ładnie ale co robi auto z Kłobucka pod Czestochową :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

19 Wrz 2010, 07:12

Właśnie wyruszam na giełdę samochodową rozglądnąć się za czymś, później podjadę oglądnąć tą cordobę i znalazłem jeszcze taką vectre:

gdyby ktoś mógł się o niej wypowiedzieć byłbym wdzięczny, bo nie mam daleko to też móglbym dziś jechać obejrzeć.
Wacek_13
Początkujący

19 Wrz 2010, 09:10

Pewnie jedziesz do Myslowic,tam już jest coraz mniej aut niestety ale duży wybór mają na giełdzie w Gliwicach.A co do Vectry to musze przyznać że wygląda naprawde ładnie,szkoda tylko że nie ma zdjęc środka i silnika no i ten przebieg to wiadomo nie wierz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    SKODA Octavia RS na Festiwalu Prędkości Goodwood
    Podczas Festiwalu Prędkości Goodwood 2013 SKODA po raz pierwszy zaprezentuje Nową Octavię RS. Nowa SKODA Octavia RS to sportowa i jednocześnie najszybsza seryjna wersja najważniejszego modelu marki. Samochód będzie ...

19 Wrz 2010, 10:12

zobacz na to:
[link do oferty na Allegro wygasł] - wprawdzie bez gazu ale ten silnik nie pali nie wiadomo jakich ilości paliwa i auto jest dobrze znane na scenie tuningowej.Ewentualnie możesz ponegocjować z gościem żeby coś Ci opuścił i sam załozysz gaz.Przemyśl to moim zdaniem warto sie tym autkiem zainteresować.Będziesz sie wyróżniał z tłumu napewno.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

19 Wrz 2010, 10:57

Ooo dobra propozycja,ja kojarze tą Polowke ze zlotów i nawet ostatnie foto jest robione w Jaworznie (pod cechem w centrum na zlocie).Nie powiem bo wygląda naprawde ładnie ale ja bym w niej zmienił wydech i lusterka bo mi nie pasują i tą BRe bym wyrzucił bo to jeden wielki szajs jest.
Barol
Awatar użytkownika

19 Wrz 2010, 14:17

seacik byl bity w przod na 90% wg mnie. dokladniej lewa strona z przodu... na moje oko ;]
objechani na 1/4 by ja+felka
Scorpio2.9i24V 207KM
A3 1.8 125KM
Vectra a/b1.8 90/125KM
Felka1.3+90KM
diabl0001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mrozy i okolice
Auto: Celica VI 1.8

19 Wrz 2010, 14:42

Tak byłem w mysłowicach na giełdzie i nic... znalazłem jedną Cordobę po FL ale za 11 tysi czyli nic z tego.

Byłem też obejrzeć tą Cordobę co w temacie i autko średnie... silnik w cale nie taki mułowaty, utargowałem do 6300 ale to tylko dlatego że jest kilka pierdoł to zrobienia... trzeba nabić klimę, wymienić tłumik, linkę od el. szyby od kierowcy. zastanowię się nad nim jeżeli nic nie znajdę do końca tygodnia. Ten Seat był użytkowany przez kobietę i ogólnie wymaga dopieszczenia. Muszę się zastanowić a w międzyczasie rozglądać jeszcze za czymś.

Ta polówka całkiem miła. Widzę naklejki nemesisa, mam znajomego z tej grupy więc może dowiem się czegoś więcej o tym aucie.
Wacek_13
Początkujący

19 Wrz 2010, 14:45

Hehe też mam tam znajomego i jak dobrze myśle to chyba ten sam :smile: ogólnie myśle że auto było też dopieszczane przez własciciela bo osoby które jeżdzą w klubach dbają o swoje auta.Zajrzyj jeszcze na forum Nemesisa napewno tam coś o tym będzie (właściciel polówki na forum ma nick Jesse).
Barol
Awatar użytkownika

22 Wrz 2010, 20:08

a więc tak, po 2 dniach intensywnych poszukiwań obejrzałem prawie 4 auta (prawie ponieważ byłem pod bramą jednego ze sprzedających ale wyskoczył do mnie przez telefon z pretensjami że się spóźniłem (15min) i że jego już nie ma w domu, nie to nie, dziękuję;p )
to był Pan od tego Golfa: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

następny był Nissan Almera: Pan bardzo miły, wszystko pięknie ładnie aż do oględzin auta. Auto z tyłu uderzone na 100% (powyginana blacha w bagażniku) i był przekładany silnik co mnie już zniechęciło. Oto ten okaz: [link do oferty na Allegro wygasł]

Następnie pojechałem pooglądać Daewoo Lanosa z 2002r., był moim faworytem ale właściciel na wstępie powiedział mi że auto kupił rok temu z przetargu policyjnego, auto zostało całe pomalowane ponieważ lakier był bardzo zniszczony. Bo głębszych oględzinach nie zauważyłem tego żeby był bity ale jednak odcień przedniej lampy nie zgadzał się z odcieniem drugiej co dawało do myślenia. Gaz sekwencyjny od nowości, ważność butli kończyła się za 2 lata. trochę nim pojeździłem, wrażenia z jazdy OK, ale postanowiłem dać sobie jeszcze trochę czasu i poszukać czegoś jeszcze ponieważ te kilka rzeczy zbierając w kupę jakoś mnie zniechęciły!

No i dzisiejsza fura w postaci Opla Vectry 1998r. 1.6 16v gaz sekwencyjny (roczna) założony rok temu w Oświęcimiu. Właściciel posiadał wszystkie papiery od założenia gazu, kartę gwarancyjną gazu (rok ważna gwarancja), 2 kpl. kluczyków. Autko na pierwszy rzut oka OK. silnik nie był myty, pod maską nie dojrzałem niczego co by mogło mnie zaniepokoić. Na zewnątrz malutkie wgniecenie (widoczne na zdjęciu) lekkie otarcia i małe ognisko rdzy na drzwiach pasażera z przodu. Środek zadbany, wszystko nosi normalne ślady użytkowania. Jazda próbna: odpala bezproblemowo, przejechałem nim kilkadziesiąt kilometrów, wrzuciłem wszystkie biegi, nic nie stukało, nie pukało, raczej wszystko ok, zaniepokoiły mnie tylko delikatne drgania na pedale od sprzęgła, co to może być?
Jutro jadę jeszcze raz na spokoju wszystko obejrzeć jeszcze raz, zabiorę ją na stację diagnostyczna no i jeżeli wszystko by było ok myślę że ją wezmę:

Co o tym myślicie, widzicie coś niepokojącego na zdjęciach?

Aha, chciałbym się zapytać jeszcze o 2 rzeczy:
Jak się sprawdza szyby w autach.
I jak powinna wyglądać podłoga w bagażniku? czy różni się czymś podłoga w aucie który ma gaz w kole?
Wacek_13
Początkujący

22 Wrz 2010, 21:04

No wygląda ok a ile ona ma przejechane licznikowo?
Barol
Awatar użytkownika

22 Wrz 2010, 21:14

Tam się pomylił w aukcji, przejechane ma 198 000 (z groszami)
Wacek_13
Początkujący

22 Wrz 2010, 21:22

No to było pewne że sie pomylił bo gdzie ona by miała prawie 20tys "tylko" przejechane.Ale i tak śmiem twierdzić że cofane bo w rzeczywistości to one mają po 300tys spokojnie a nawet i lepiej.Zaproponował bym Ci też Vectre od mojego byłego nauczyciela za 6tys z gazem,260tys.km ale silnik zaczął pić olej.

zobacz to:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - masz spokój z opłatami na pół roku.
Ostatnio edytowany przez Barol, 22 Wrz 2010, 21:27, edytowano w sumie 1 raz
Barol
Awatar użytkownika