22 Wrz 2010, 20:08
a więc tak, po 2 dniach intensywnych poszukiwań obejrzałem prawie 4 auta (prawie ponieważ byłem pod bramą jednego ze sprzedających ale wyskoczył do mnie przez telefon z pretensjami że się spóźniłem (15min) i że jego już nie ma w domu, nie to nie, dziękuję;p )
to był Pan od tego Golfa: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
następny był Nissan Almera: Pan bardzo miły, wszystko pięknie ładnie aż do oględzin auta. Auto z tyłu uderzone na 100% (powyginana blacha w bagażniku) i był przekładany silnik co mnie już zniechęciło. Oto ten okaz: [link do oferty na Allegro wygasł]
Następnie pojechałem pooglądać Daewoo Lanosa z 2002r., był moim faworytem ale właściciel na wstępie powiedział mi że auto kupił rok temu z przetargu policyjnego, auto zostało całe pomalowane ponieważ lakier był bardzo zniszczony. Bo głębszych oględzinach nie zauważyłem tego żeby był bity ale jednak odcień przedniej lampy nie zgadzał się z odcieniem drugiej co dawało do myślenia. Gaz sekwencyjny od nowości, ważność butli kończyła się za 2 lata. trochę nim pojeździłem, wrażenia z jazdy OK, ale postanowiłem dać sobie jeszcze trochę czasu i poszukać czegoś jeszcze ponieważ te kilka rzeczy zbierając w kupę jakoś mnie zniechęciły!
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
No i dzisiejsza fura w postaci Opla Vectry 1998r. 1.6 16v gaz sekwencyjny (roczna) założony rok temu w Oświęcimiu. Właściciel posiadał wszystkie papiery od założenia gazu, kartę gwarancyjną gazu (rok ważna gwarancja), 2 kpl. kluczyków. Autko na pierwszy rzut oka OK. silnik nie był myty, pod maską nie dojrzałem niczego co by mogło mnie zaniepokoić. Na zewnątrz malutkie wgniecenie (widoczne na zdjęciu) lekkie otarcia i małe ognisko rdzy na drzwiach pasażera z przodu. Środek zadbany, wszystko nosi normalne ślady użytkowania. Jazda próbna: odpala bezproblemowo, przejechałem nim kilkadziesiąt kilometrów, wrzuciłem wszystkie biegi, nic nie stukało, nie pukało, raczej wszystko ok, zaniepokoiły mnie tylko delikatne drgania na pedale od sprzęgła, co to może być?
Jutro jadę jeszcze raz na spokoju wszystko obejrzeć jeszcze raz, zabiorę ją na stację diagnostyczna no i jeżeli wszystko by było ok myślę że ją wezmę:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Co o tym myślicie, widzicie coś niepokojącego na zdjęciach?
Aha, chciałbym się zapytać jeszcze o 2 rzeczy:
Jak się sprawdza szyby w autach.
I jak powinna wyglądać podłoga w bagażniku? czy różni się czymś podłoga w aucie który ma gaz w kole?