REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To nic nie zmienia . Systemy w dalszym ciągu czuwają i niejako czekają np. na sygnał z pilota do zamknięcia auta.kosmos2020 napisał(a):Masz rację.Z tym że ja akuratnie nie załączam autoalarmu w garażu i nie zamykam na kluczyk.
Nie wiem , nie szukam takiego . Ja zawodowo rozwiązuję takie problemy.kosmos2020 napisał(a): kumatego elektryka dzisiaj znależć to pewnie sam wiesz jak jest
To tylko teoria. No to mając dane sugerujące że to jakaś żarówka to która - oświetlenie schowka ,czy bagażnika ? Może inna ,jaka ? Piszecie a nic to nie wnosi do tematu.Autor tematu zaprzestał współpracy , więc ......Oczekiwał zerowego poboru prądu z akumulatora po zagarożawaniu auta .MotoAlbercik napisał(a):Znając napięcie aku i mierząc pobór prądu z aku, można obliczyć ile wat jest pobierane z aku i można bliżej określić czy to któraś z żarówek.
bonifacy napisał(a):Autor tematu zaprzestał współpracy , więc ......
bonifacy napisał(a):To tylko teoria. No to mając dane sugerujące że to jakaś żarówka to która - oświetlenie schowka ,czy bagażnika ? Może inna ,jaka ?
bonifacy napisał(a):Piszecie a nic to nie wnosi do tematu.
Z tą kontrolką akumulatora to jest tak że układ wzbudzenia alternatora , kontroli napięcia ładowania znajduje się w module centralnej elektryki. Moduł ten zaś po tzw linii CAN przekazuje komendę do licznika czy zapalić kontrolkę akumulatora czy ją wygasić. Jeżeli bezpiecznik nr 30 jest zasilającym w napięcie moduł, to jego wyciągnięcie go wyłączy . Stąd nie będzie działać to co już zauważyłeś i być może więcej , np klakson .kosmos2020 napisał(a):Zauważyłem że bezpiecznik nr30 tez jest odp za świecenie kontrolki akumulatora
Tutaj robiłeś pomiar na włożonym bezpieczniku nr 30 ? W ogóle się uparłeś na ten bezpiecznik . Wyciągasz go , wkładasz - ruletka . Tak samo jak z pomiarem spadku napięcia na akumulatorze . On sam w sobie będzie miał upływność napięcia nawet jak nie będzie podłączony . To nie perpetuum mobile . Nie będzie wieki trzymać napięcia nie doładowywany. Jak sam w sobie zbyt szybko gubi napięcie to jest zły , do wymiany . To że jest niby nowy nie znaczy że jest dobry . Są wątpliwości to należy go sprawdzić .kosmos2020 napisał(a):.Zrobiłem jak pisałeś i pobór prądu z akumulatora po czasie większym niż 30 min wskazał 0,01A