Seat Cordoba III

05 Mar 2011, 16:20

Witam, co sądzicie o Seacie Cordoba III gen.? Dobre autko? Za 20 tys. z hakiem można kupić w nienagannym stanie? Rdza nie zżera? Jak z silnikami diesela?
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

05 Mar 2011, 16:28

Killaz,
Rdza nie zzrera
Diesle
1.9 sdi-pancerny mul
1.4 tdi- niska kultura(3 cylindry) małe spalanie, średnie osiagi
1.9 tdi- mocny, dynamiczny, oszczedny
Czy za 20 dostaniesz? Dostaniesz, ale musisz się naszukac bo zadbane auto w Polsce to jakaś abstrakcja o ile patrzymy na 'okazje'
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

05 Mar 2011, 16:33

Ale warty kupna? Do 20-22 tys. zł mam sporo innych samochodów, ale aktualnie mam Seata, w zasadzie 15 lat nim jeżdżę i samochód niezawodny, jedynie rdza zaczęła go po kolei zżerać, dlatego chciałbym wymienić, najchętniej na kolejnego Seata. ;)
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Mar 2011, 16:38

Killaz napisał(a):Ale warty kupna? Do 20-22 tys. zł mam sporo innych samochodów, ale aktualnie mam Seata, w zasadzie 15 lat nim jeżdżę i samochód niezawodny, jedynie rdza zaczęła go po kolei zżerać, dlatego chciałbym wymienić, najchętniej na kolejnego Seata. ;)

Znaczy ja wolalbym Leona lub toledo pierwszej generacji gdyż cordoba jak dla mnie ma dziwna(podkreślam ze to moje zdanie) linie nadwozia
Pod względem mechanicznym uchodzi za udany samochód i nie dotyczy jej problem korozji jak w przydadku poprzednika
JerzyB333
Stały forumowicz

05 Mar 2011, 16:41

JerzyB333 napisał(a):Znaczy ja wolalbym Leona lub toledo pierwszej generacji gdyż cordoba jak dla mnie ma dziwna(podkreślam ze to moje zdanie) linie nadwozia
Pod względem mechanicznym uchodzi za udany samochód i nie dotyczy jej problem korozji jak w przydadku poprzednika

Toledo pierwszej? Chyba drugiej, ja mam obecnie pierwszej generacji, no raczej za 22 tys. to drugiej. Tak, ale Leon i Toledo wydają mi się jakieś takie oklepane, z nieco starym już designem samochodów, takie rażąco proste, ładne, ale proste.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Mar 2011, 16:51

Killaz napisał(a):
JerzyB333 napisał(a):Znaczy ja wolalbym Leona lub toledo pierwszej generacji gdyż cordoba jak dla mnie ma dziwna(podkreślam ze to moje zdanie) linie nadwozia

Toledo pierwszej? Chyba drugiej, ja mam obecnie pierwszej generacji, no raczej za 22 tys. to drugiej. Tak, ale Leon i Toledo wydają mi się jakieś takie oklepane, z nieco starym już designem samochodów, takie rażąco proste, ładne, ale proste.

Toledo 2 Leon pierwszej :mrgreen:
JerzyB333
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

05 Mar 2011, 16:58

Jakkolwiek, stylistycznie mi Cordoba odpowiada. Tylko jeśli chciałbym silnik oszczędny, trwały i bezawaryjny, niekoniecznie dynamiczny, to jaki najlepiej wybrać?
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Mar 2011, 17:01

To zdecydowanie 1.9 sdi. 500-600 tys bez remontu, ale to tylko 68 koni
JerzyB333