Seat Cordoba - problem ze wspomaganiem

18 Sty 2011, 10:44

Pomóżcie. Mam uciążliwy problem ze wspomaganiem.
Zaczęło się od tego, że miałam wyciek w przekładni. Przekładnia została zmieniona, pompa zregenerowana czy tam uszczelniona nie wiem dokładnie bo się nie znam.

Gdy odebralam auto stwierdzilam ze wspomaganie nie chodzi tak jak chodzilo wczesniej a do tego w drodze powrotnej zapalila mi sie lampka wspomagania kierownicy.
Wiec wrocilam do nich - stwierdzili, ze czujnik skretu w przekladni jest rąbnięty. Zaplaciam kolejne 360 zl za czujnik odebralam auto i znow mi sie swieci kontrolka .

Czy ktoś ma pomysł co to może być.
Zauważyłam, że zapala się tylko wtedy gdy silnik się nagrzeje i gdy skręcam w prawo. A chwile przed włączeniem kontrolki kierownica zaczyna ciężej chodzić.
alzw
Nowicjusz

Miejscowość: polska

18 Sty 2011, 11:09

Jedz do tych pseudomechaników co ci to robili i powiedz im, że albo niech oddają kasę za pseudonapray albo niech ci to naprawią porządnie w ramach gwarancji robocizny.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Sty 2011, 11:42

Wróciłam do warsztatu.... a oni od 2 dni głowią się o co chodzi....
alzw
Nowicjusz

Miejscowość: polska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co nam grozi za używanie telefonu podczas jazdy?
    Polscy policjanci karali w zeszłym roku blisko 250 osób dziennie za korzystanie z telefonu podczas jazdy! Używanie smartfonu, gdy prowadzimy samochód, może doprowadzić do wielu niebezpiecznych sytuacji na drodze. ...
    [F] A8 D3 4,2 / 745i e65 / XJ 4,2 X350 / LS 430 mk3
    Podstawowe kryteria zestawienia: - limuzyna segmentu F - silnik benzynowy o mocy około 300KM - automatyczna skrzynia biegów - modele z okolic 2004 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi A8 D3 4,2 - 335KM - BMW ...