Seat Cordoba Vario

20 Cze 2009, 09:12

Cześć, znalazłem chyba samochód dla siebie. Takie połączenie nie najgorszego wyglądu, pojemnego bagażnika no i mam nadzieje dobrego niezawodności koncernu VW. Ale z tym też różnie bywa. Szukałem już wielu samochodów z różnych segmentów, od Lanosów poprzez Fiaty Palio Weekend a także BMW. No ale cóż chyba kombi to jednak to czego potrzebuje. Ważne jest to, żeby to nie była przepastna krowa tylko zgrabne kombi. Zwróciłem uwagę na Cordobę Vario. Fakt wygląda jak kredens, ale tak delikatnie ciosany, chyba nie najgorszy ? No i jest w miarę zgrabny, nie daje po sobie odczuć, że bagażnik doczepiono na siłę, a tworzy zwartą konstrukcje. I co najważniejsze jest dosyć wąski jak na kombi, a to dla mnie ważne z uwagi na wąski garaż. Ok przechodzę do rzeczy. Znalazłem ten model, ze względu na lokalizacje. Szukam tylko po woj. mazowieckim :)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

To te same ogłoszenia, ale nie wiem dlaczego różnią się ceną no i przebiegiem, ale samochód wydaję się zadbany, ale czy bezwypadkowy ? Nie znam się bardzo czy wygląda na bity czy nie ? Mógłby ktoś rzucić okiem ? A co powiecie na silnik ? 1.6 to udana konstrukcja VW ? Przebieg raczej niski, jest nadzieja, że nie kręcony. Pozdrawiam.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

20 Cze 2009, 12:37

Żeby być w 100% pewnym że samochód nie był bity to jedź do mechanika on to wszytko sprawdzi i będziesz miła pewność że dokonałeś dobrego wyboru
Konradoo7xxx

20 Cze 2009, 13:40

Tyle to wiem, ale są przecież spece na tym forum którzy na pierwszy rzut oka powiedzą czy bity czy też nie :wink: Bo trzeba ocenić czy w ogóle jest sens jechać. A co możecie powiedzieć o samym samochodzie ? Chyba niezbyt popularny na polskich drogach ?
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012