Seat Ibiza 1.9 TDI 130 KM co sądzicie ?

24 Kwi 2012, 09:27

Witam szukam samochodu dla siebie do max. 16000 tyś. znalazłem taka ibize na otomoto [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] co o niej sądzicie ? Ewentualnie jakies inne propozycje auta w tej cenie i żeby bylo nie za duże myślałem o seacie leonie w dieslu ale za ta cene to są średnie Pozdrawiam
rifi123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

24 Kwi 2012, 09:43

Już na pierwszym zdjęciu widać że samochód miał przygodę, prawy bok przód (złe spasowanie), z tyłu również klapa źle spasowana (lewa strona jest troszkę wyżej), no i przebieg jest mocno wątpliwy, chociaż wygląda na to że to jest auto z polskiego salonu także może to i prawda :D
mazur93
Początkujący

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 05 12 2011
Auto: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

26 Kwi 2012, 07:44

Kolego nie sugeruj się tym że bita, 90% aut jest bitych i wszystko jeździ po naszych drogach.
Kup sobie tylko miernik lakieru i najważniejsze żeby nie było za dużo szpachli.
Pozatym w tej ofercie nie pisze że bezwypadkowy:)
Pół rok temu obejrzałem ok.40 aut jak kupowałem Punto 2.
Ostatecznie padło na bite z tyłu i z przodu , ale oryginalny salonowy przebieg polski 110tys,malowane w ASO, widziałem zdjęcia z kolizji.Stan techniczny ideał.
Teraz pomyśl czy warto jeździć z świadomością że nie bite czy ze świadomościa że się technicznie nie rozleci.
Ps.Mam też auto w rodzinie Toledo, ideał bezwypadkowe,ale kosztowało 4tys ponad średnia rynkowa, wieć niema nic za darmo.

Od jakiegoś czasu też szukam Leona lub Ibizki.
Do 16tys jak Ci nie zależy na mocy powyzej 110koni to może coś upolujesz pow.2001r.
Jeśli chodzi o ibizki to łatwiej bo są o wiele tańsze.
Pozatym lepiej weź z Seata 1.9TDi 110konny ASV niema w nich drogich pompowtrysków, jak zalejesz szemraną ropą to nie umrze na miejscu :)

Co do innych modeli to może Stilo 3drzwiowe, A3,Honda Accord Coupe.
Rafalek85
Obserwowany

Auto: IBIZA 130KM 1.8 16V

26 Kwi 2012, 08:12

a o tym leonie co sądzicie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
rifi123
Nowicjusz

26 Kwi 2012, 08:43

Ze zdjęc ładny, sprawdź progi,podwozie,plastiki czy nie latają, turbo czy ładnie ciągnie i bierz :)
Z zdjęć nikt nie wrózy :) i tak wiekszość aut to padaka jak się zobaczy na żywo :)
Rafalek85
Obserwowany

Auto: IBIZA 130KM 1.8 16V

26 Kwi 2012, 14:33

Tą Ibize sobie daruj bo widać że przód i tył był robiony i w dodatku ponad 2000wyświetleń i nikt jeszcze nie wziął tego ideału? :mrgreen:

Leon ładny choć widać że odpicowany na handel.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Mercedes-Benz A 45 AMG fascynujący samochód kompaktowy
    Po raz pierwszy w historii sportowy oddział Mercedes-Benz prezentuje fascynujący samochód kompaktowy. A 45 AMG to element strategii "AMG Performance 50", stworzonej dla uczczenia 50. urodzin AMG w 2017 roku. Do jego ...