Seat toledo czy warto?

27 Cze 2012, 19:17

Witam wszystkich, jestem nowy na forum.

mam pytanie czy warto za 6500zl pchać się w toledo I 1,9 tdi 110km? rok 1998.czy jest on wart tej ceny? wizualnie wygląda ok. rdzy nie widać, klima i wszystko jest. Jeśli chodzi o silnik to póki co nic mi więcej nie potrzeba, myśle ze bedzie wystarczający. Ogólnie samochód ładnie się prezentuje.
co sądzicie na ten temat? czy warto wydać pieniądze na ten samochod? Jeśli nie to podajcie jakiś podobny samochód też diesel i też z takim dynamicznym silnikiem za podobną cene o ile takowy samochod istnieje,

a co wg was jest lepsze ten Seat czy golf IV za 8tyś 3-drzwiowy z takim samym motorem? osobiście wolałbym golfa bo vw i w ogole, ale ze względu na 3 drzwi to wole seata.

pozdrawiam
markowan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2001

27 Cze 2012, 19:29

Miałem Toledo jednak z motorem 1.8 97' generalnie autko jest dość fajne. Zrobiłem nim 60.000km i auto trzymało się dzielnie. Zarówno pod względem korozji jak i mechanicznym. Było kilka usterek ale to raczej był pierdoły typu czujnik ciśnienia oleju, problem z klawiszami od podnoszenia szyb, problem z zamkiem tylnej klapy. Auto zaskakuje sporym bagażnikiem w którym spokojnie się w dwie osoby idzie wyspać jak i przewieźć most od Patrola, w dalszą trasę dla 4 osób również jest dość wygodnie. Jak dla mnie wadą jest mała liczba schowków i półeczek,jakość plastików itp., zaletą natomiast prosta konstrukcja i dużo elementów wymiennych z Golfem/Passatem oraz cena zamienników.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

27 Cze 2012, 20:12

dzięki wielkie za odp.

a może ktoś jeszcze się wypowie ?
markowan
Nowicjusz

27 Cze 2012, 20:21

Golf z pewnej ręki?Jeśli tak to ja jestem za nim.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Cze 2012, 20:28

golf od znajomego ;) a seacior z komisu. gdyby golf był 5 drzwiowy to w ogole nie miałbym dylematu... a tak to w seacie nie wiem w co sie pakuje bo wizualnie jest bdb a w srodku to nie wiadomo, a w seacie komfort w porównaniu do golfa
markowan
Nowicjusz

27 Cze 2012, 20:51

Komfort Toledo I to raczej można porównać do Golfa III, jeździłem Golfem III 3d i Toledo I i Toledo prowadziło się nieco lepiej i wygodniej pewnie z powodu większego rozstawu osi.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

27 Cze 2012, 21:09

ja wiem, wiem że nie ma co porównywać Toledo do Golfa IV, no chyba że toledo II. Chciałem się was tylko zapytac czy lepiej wziąć toledo, można powiedzieć ze "w ciemno" czy lepiej troszeczke dołożyć i wziąć golfa i się troche pomęczyć ale wiedzieć cos się bierze.
markowan
Nowicjusz