Seat Ibiza 1.9 TDI 1998r (Termostat)

21 Paź 2007, 12:54

Witam.
Musze wymienić termostat w samochodzie (Seat Ibiza 1.9 TDI, 1998r), ale nie mogę go znaleźć.
Czy mógł by ktoś powiedzieć gdzie on sie znajduje?
Z góry dziękuję.
cinek8
Nowicjusz

• 21 Paź 2007, 13:25

tam gdzie dolny szlauch z chlodnicy do silnika idzie, a dlaczego chcesz go wymieniac?
    master-power
    Nowicjusz

Miejscowość: szczecin,hamburg

22 Paź 2007, 12:10

master-power napisał(a):tam gdzie dolny szlauch z chlodnicy do silnika idzie

Znajomy tam sprawdzał i nie ma :/

master-power napisał(a):a dlaczego chcesz go wymieniac?

Najpierw chce go sprawdzic, bo silnik nie nabiera takiej temperatury jak zazwyczaj i ogrzewanie jest chlodniejsze niz powinno byc.
    cinek8
    Nowicjusz

22 Paź 2007, 17:11

cos tam nie tak w tym twoim Seacie, jaki jest nr silnika, albo ile ma koni mech.?
    Odpowiedz mi czemu chcesz go wymieniac, moze podpowiem ci inna mozliwosc.
    Pozdrawiam
    master-power
    Nowicjusz

23 Paź 2007, 12:47

master-power napisał(a):cos tam nie tak w tym twoim Seacie, jaki jest nr silnika, albo ile ma koni mech.?
    Odpowiedz mi czemu chcesz go wymieniac, moze podpowiem ci inna mozliwosc.
    Pozdrawiam

Pomylka, zle go zrozumialem. Mowi, ze tam prawdopodobnie jest, ale ciezko sie tam dostac.

Najpierw chce go sprawdzic, bo silnik nie nabiera takiej temperatury jak zazwyczaj i ogrzewanie jest chlodniejsze niz powinno byc.
    cinek8
    Nowicjusz

23 Paź 2007, 16:05

sprawdz czy na postoju, jak pochodzi tak 30 minut, osiaga swoja temp. jak tak, to wtedy jedz w trase, nie daleko, ca 10 minut, jak temp zacznie spadac, to jest termostat zepsuty.
    master-power
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS 430 - prekursor serii F
      Był 2003 rok, w kalifornijskim Huntington Beach ekipa mechaników Rod Millen Special Vehicles przygotowywała pokazowy egzemplarz Lexusa IS do targów SEMA. Ostatecznie z warsztatu wyjechał sportowy sedan z V-ósemką ...

23 Paź 2007, 17:13

master-power napisał(a):sprawdz czy na postoju, jak pochodzi tak 30 minut, osiaga swoja temp. jak tak, to wtedy jedz w trase, nie daleko, ca 10 minut, jak temp zacznie spadac, to jest termostat zepsuty.

Robilismy juz tak :) I bylo prawie tak jak napisales, bo silnik nie osiagnal calkowicie swojej temperatury, ale niewiele mniejsza. Dzieki za pomoc. pozdrawiam
    cinek8
    Nowicjusz

07 Lis 2007, 15:41

A czy, zeby sie do niego dostac to trzeba zdjac cala pompe wodna? :/ bo znajomy probuje mi go wymienic, ale nie moze sie do niego dostac.
    cinek8
    Nowicjusz

07 Lis 2007, 17:31

nie, nie trzeba.
    master-power
    Nowicjusz