Seat Ibiza 1.9 TDI Sport za 8k, warto?

07 Cze 2022, 14:15

Witam zastanawiam się nad zakupem tego samochodu, myślałem o małym spalaniu i o niezłej dynamice, a jak jest z częściami?
Mam na oku te ogłoszenie [link do oferty na Olx wygasł]
Fernestx0
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

07 Cze 2022, 14:22

Jak silnik sprawny i ogólnie nie trzeba nic w nim rozbić na dzień dobry poza poza wymiana płynów eksploatacyjnych i filtrów to możesz się nad takim samochodem zastanowić.

Fernestx0 napisał(a):myślałem o małym spalaniu
Pamiętaj że nie zawsze małe spalanie idzie w parze z oszczędnością w dłuższej perspektywie czasu :wink:
Fernestx0 napisał(a):o niezłej dynamice
No to tu raczej pozostaje coś uturbionego, a diesel ma przewagę momentu w stosunku do benzyny i nawet taki co ma mniejszą moc będzie inaczej jechał.
Fernestx0 napisał(a):a jak jest z częściami?
Nie będzie problemu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

07 Cze 2022, 14:26

Martwisz się o części w jednym z najsłynniejszych silników diesla? :D
W golfie 4, A3 były te silniki.
i sport to raczej 130 koni, to jest zwykłe 1,9 101 koni
no chyba że jakiś pakiet wyposażenia (ale wątpie)

Trzeba by sprawdzić stan turbiny, napędu/sprzęgła, swoją drogą ciekawy ogłoszeniodawca, w ogłoszeniu auto białe, na zdjęciu czarne...
z taką szkodą parkingową to ja bym ostro negocjował cenę bo 16 letnia Ibiza z podstawowym 1,9 i poobijana?
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

07 Cze 2022, 14:33

Dzięki x2, ale ogólnie wersja 101km jest ok?

Martwisz się o części w jednym z najsłynniejszych silników diesla? :D
faktycznie ale głupiec ze mnie, mało się znam na samochodach
na otomoto jest że ma kolor perłowy :D

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Fernestx0
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

07 Cze 2022, 16:02

Wizualnie to zmęczona życiem ta Ibiza i jak wyżej pisano ostra negocjacja ceny wskazana do tego coś śmierdzi z przeglądem bo był ważny do grudnia 2021 ale nie był zrobiony w tym czasie tylko w marcu tego roku więc być może auto stało nie jeżdzone,warto o to dopytać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Jak spać podczas wyprawy samochodowej?
    Wyjazdowe pomysły na nocleg to prawdziwa karuzela. Do dyspozycji mamy kempingi, agroturystykę, hotele i… własne samochody. Oto kilka sposobów, jak urządzić się z noclegiem i które rozwiązanie może być ...