Seat Ibiza 2 Fl - opinie

11 Wrz 2011, 18:38

Witam.
Co sądzicie o ww samochodzie.Seat Ibiza 2 FL ,przedział rocznikowy to okolo 00,01r i cenowo mozecie mi powiedziec w jakich granicach mozna szukac takiego zadbanego egzemplarza? raczej 1,9diesel nie wchodzi w gre poniewaz przebiegi kosmiczne jak na taki malutki samochodzik , wiec i zuzyty ,a jak to w ibizach wnętrze dosc szybko sie wyciera.

Co mozecie mi powiedziec o tym samochodzie? czy według was warto byłoby wydac w przypuszczeniu podam okolo 10k na ten model ?

Jak z awaryjnością ? cena czesci ? ogólnie jazdą.
Dodam że nie bede rocznie robił dużo km,czasami do pracy kawałek ,oraz raz na jakis czas na jakas wycieczke.
peja09
Początkujący

Miejscowość: nibylandia

11 Wrz 2011, 19:24

Zdecydowanie warto wydać 9-10k za zadbany egzemplarz. Co do wnętrza - wciera się plastik koło klamek i to właściwie wszystko. Jazda autem jest przyjemna, wnętrze wyciszone. Części są stosunkowo niedrogie. Możesz szukać taniej ale najpierw poczytaj o mankamentach tego modelu i sprawdź czy ich nie ma podczas oględzin. Osobiście cenię swoją Izę za to iż nigdy mnie nie zawiodła na trasie - nadaje się do jazdy po bułki jak i na dłuższe trasy.
a5f5c1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

11 Wrz 2011, 20:23

Ok.
No ale teraz tak patrzę i widzę ,że takie 2Fl zadbane są w granicach 8-10k ,ale z tego co widzę dalej to dokładajac 3k mozna juz kupic w calosci 3.tylko..czy byłby sens? bo tak mozna poogladac po allegro i te 3 zaczynaja sie porozbijane mozna kupic za 4k jak i za 10k rozbita ,wzwyz 10k zaczynaja sie całe ,ale znowu mozna kupic za 12k ,ale tez sa i za 16k...wiec..
co wybralibyscie gdyby była np ,ibiza 2FL zadbana za powiedzmy 10k a do wyboru byłaby tez taka ibiza 3 za 12k powiedzmy 2002r. nie rozibta ,przecietna stanie w benzynie.
peja09
Początkujący

Miejscowość: nibylandia

11 Wrz 2011, 20:33

Ja bym kupił dwójke bo to nie sztuka kupic trójke za małe pieniądze a potem narzekać bo z auta zrobiła sie skarbonka. Co do samej ibizy nie powiem nic bo takiej nie mialem, ale opinie chodza dosyc dobre.
Marcin910
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk