SEAT LEON 1.9 - PROSZE O POMOC

03 Wrz 2011, 20:34

WITAM PRZYMIERZAM SIE DO KUPNA SAMOCHODY SEAT LEON 1.9 ZNALAZLEM FAJNE AUTO ALE MAM PROSBE CYZ MOZECIE OCENIC CZY NIE JEST ZA TANIE ALBO SLYSZELISCIE COS O NIM. WIARZE SIE TO Z WYJAZDEM DO NIEMIEC PO SAMOCHOD TROCHE WCIEMNO WIEC WOLE SIE COS DOWIEDZIEC LADNIE WIADOMO ZE WYGLADA NA ZDJECIACH ALE NIECHCE SIE ROZCZAROWAC TYM BARDZIEJ ZE TO 1 ZAKUP MOJ W ZYCIU LINK DO AUTA WYRAZCIE SWOJE OPINIE Z GORY DZIEKI

[link do mobile.de wygasł]
mrybka24
Obserwowany

Auto: seat

05 Wrz 2011, 01:21

Ładnie wygląda na zdjęciach,bo jest mocno odpicowane na sprzedaż...Przekonuje mnie o tym wyplakowany silnik...Jest on czystszy niż nowy w fabryce.
Seat jak to Seat...Dosyć szybko zużywa się wnętrze auta. Poza tym mechanicznie to dobre auto.Tylko pamiętaj ,że w opisie tego auta już figuruje FDP (DPF) czyli filtr cząstek stałych i dwumasa.Mam nadzieję,że wiesz o co chodzi..?
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

05 Wrz 2011, 08:48

Nowego Leona z tym silnikiem można było kupić za niecałe 60tys. zł więc taka cena za 3 latka z przebiegiem prawie 100tys. km wcale nie jest jakaś super okazyjna, tym bardziej, że dojdą opłaty.
A za niewiele ponad 50tys. zł można mieć nowe 1.2 TSI.
Seaty warto rozważać jako nowe samochody, są niedrogie a poza tym jak to VAG'i szybko się zużywają.
Mój wujek ma takiego Leona, ładne auto, nie jest awaryjny,całkiem fajnie się prowadzi ale jakość wnętrza i spasowania jest tragiczna, podobnie było z Leonem II ojca kumpla.
Te samochody po 50tys. zł sprawiają wrażenie tak zmęczonych jakby miały 150tys. km za sobą.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Opel ADAM IntelliLink - teraz z funkcją Siri Eyes Free
    ADAM to najbardziej zindywidualizowany i "kontaktowy" samochód miejski Opla w segmencie A. System informacyjno-rozrywkowy IntelliLink jest kompatybilny ze wszystkimi smartfonami pracującymi w systemie operacyjnym Android ...