Seat Ibiza 2FL, Problem z otwarciem samochodu

10 Lut 2018, 03:10

Cześć wszystkim brzmi to śmiesznie wiem, mam problem z otwarciem samochodu, dosłownie chodzi o to że otworzyłem samochód, wsiadłem do środka i zamknąłem od środka, od tej chwili nie mogę ani otworzyć pilotem, ani klawiszami co znajdują się na drzwiach kierowcy, nie umiem również odpalić światła w aucie, sprawdzałem bezpieczniki akumulatora wszystko okej, bezpieczniki w samochodzie pod kierownicą również, wie ktoś może co nie tak? :/
Brzeziol
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 07 1988
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Seat Ibiza 2FL
Silnik: 1,4MPI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • 10 Lut 2018, 13:10

A z kluczyka przekręcając go w zamku próbowałeś zamknąć i otworzyć? też nie działa?

Masz brzęczyk od świateł? Jak otwierasz drzwi i masz włączone światła to go słychać? Czy przy otwartych drzwiach wewnętrzne światło zapala Ci się?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

10 Lut 2018, 13:52

Gdy wkladam kluczyk do drzwi to tylko od kierowcy sie otwieraja, jakby wogole centralny nie lapal, swiatlo w srodku tez nie odpala wogole nawet gdy sam je probuje podlaczyc. A pilota to jakby wogole nie czytało
    Brzeziol
    Nowicjusz

10 Lut 2018, 14:18

Obstawiam mikrostyk w zamku w drzwiach kierowcy generalnie wszystkie opisane problemy na niego wskazują.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

10 Lut 2018, 14:28

Jeszczs mogę dodać ze w aucie przy drzwiach kierowcy znajduja sie przyciski do zamykania i otwierania i zamykania drzwi, zaskakuje przysisk zamykajacy bo zamyka, ten co sluzy do otwierania rowniez zamyka i nie chce otworzyc
    Brzeziol
    Nowicjusz

10 Lut 2018, 14:35

Ale czytajac o tym to wszystko na to wskazuje. Dziekuje bardzo za pomoc
    Brzeziol
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyprawa do Moab
      Po raz kolejny mialem zaszczyt organizowac wyprawe do Moab z firma Autotraper z Lodzi . Tym razem byl to memorial Macka Majchrzaka. Na imprezie stawily sie 32 osoby...miedzy innymi kilka "grubych" nazwisk ze swiata polskiego ...

11 Lut 2018, 16:22

Musisz przyjrzeć się temu zamkowi bo bez tego nie pójdziesz dalej. Generalnie masz jeszcze moduł komfortu który też może być za te problemy odpowiedzialny. W pierwszej kolejności jednak bym zajął się zamkiem.
    Cichy77
    Forumowicz VIP