Seat Ibiza 4 2011 światła do jazdy dziennej.

13 Lis 2022, 18:05

Witam panowie mam pytanie,zakupiłem Ibizę 4 z 2011r ibizka wyposażona jest w czujnik deszczu i automatyczne światła. W ciągu dnia po przekręceniu włącznika na auto nie zapalają się żadne światła ale po zmroku automatycznie zapadają się światła mijania,teraz pytanie czy da się zakodować aby w trybie AUTO świeciły się np światła mijania na polowe mocy?
Mariusz00000
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
  • 13 Lis 2022, 19:56

Musisz podjechać do kogoś kto ma VCDS i powinien zakodować ci światła do jazdy dzienne jako skandynawskie w długim kodowaniu. Zerknij sobie na ten przykładowy filmik.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

14 Lis 2022, 10:50

Ja tylko dodam, tak na marginesie, bo może ktoś nie wiedzieć czytając ten temat, że używanie świateł mijania w ten sposób jest niezgodne z prawem - to nie będą światła dzienne wg przepisów.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Obiekty pozwalające na wyczynową jazdę samochodem
      Mieszkańcy Warszawy i okolic, którzy odkryli w sobie zacięcie do motorsportu nie powinni martwić się dostępnością obiektów pozwalających na wyczynową jazdę. Takie miejsca znajdziemy zarówno w samym mieście, ...