Seat Ibiza 4 rok:2014 problem z GARMIN

06 Lut 2019, 11:14

Na wyposażeniu Ibizy z 2014r. posiadam nawigację GARMIN. Od pewnego czasu samochód nie łączy się z tą nawigacją, np. nie pokazuje temperatury silnika, otwartych drzwi, przy biegu wstecznym nie pokazuje odległości od innego pojazdu. Nawigacja wiem, że działa, sprawdzałem ją w innej Ibizie i wszystko pokazuje. Ktoś ma może jakiś pomysł co może być nie tak? Z góry dziękuję za pomoc.
andrzej54
Obserwowany

08 Lut 2019, 17:03

andrzej54 napisał(a):Nawigacja wiem, że działa, sprawdzałem ją w innej Ibizie i wszystko pokazuje
A tej z innego samochodu nie sprawdzałeś u siebie czy pokazuje te dane o które ci chodzi?

Jeżeli twój Garmin pokazuje wszystko w innym aucie to problem jest z komunikacją. Próbowałeś go zresetować?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

08 Lut 2019, 20:48

Sprawdzałem, sprawdzałem. Ta z innego samochodu w mojej Ibizie też nie działa niestety. Tak resetowałem ją już kilka razy. Już nie wiem co z tym problemem zrobić.
andrzej54
Obserwowany

13 Lut 2019, 13:44

Musisz sprawdzić podłączenie czy czasem gdzieś nie wypiął się kabel który idzie do tej stacji dokującej Garmina. Samo urządzenie masz sprawne to można wywnioskować po testach które zrobiłeś. U ciebie po prostu zawodzi komunikacja między urządzeniem a sterownikiem w samochodzie.
Nie wiem czy masz instrukcję ale jak nie to tu jest cała w pdf na stronie Garmina i fajnie jest wszystko opisane jeżeli chodzi o to urządzenie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!