Zestawienie trzech nawigacji - którą wybrać?

Która nawigacja

GOCLEVER Navio 520
1
100%
NavRoad ENOVO S6
0
Brak głosów
Lark FreeBird 50.9 BT
0
Brak głosów
Razem głosów : 1

10 Cze 2015, 12:26

Witam Wszystkich,

Przymierzam się do kupna nawigacji. Do tej pory korzystałem ze starego Easy Toucha ET-907. Urządzenie się już wysłużyło i nie dawało sobie rady z AutoMapą.
Mam na oku 3 urządzenia i nie wiem, które wybrać. Interesuje mnie tylko samo urządzenie bez map bo mapy mam. Urządzenia to:
GOCLEVER Navio 520
NavRoad ENOVO S6
Lark FreeBird 50.9 BT

NavRoad jako jedyny ma przekątną ekranu 4,3 cala ale mi to nie przeszkadza. Głównie chodzi mi o zawodność, płynność działania pod AutoMapą, opinie osób które korzystały z powyższych urządzeń.

Pozdrawiam ;-)
florski14
Obserwowany

Auto: Hyundai Santa Fe

11 Cze 2015, 09:21

Wybierz Goclevera, dobrze wypada w rankingach nawigacji do 200 zł.
W porównaniu do dwóch pozostałych I miejsce
PatrykZwirek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 03 2007
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

11 Cze 2015, 16:07

Ok, z parametrów technicznych wynika, że NavRoad ma 256 MB Ram DDR3 (specyfikacja na stronie producenta), jest to odczuwalna różnica porównując do 128 MB RAM DDR2 GoClever przy działaniu AutoMapy?
florski14
Obserwowany

Auto: Hyundai Santa Fe

12 Cze 2015, 11:54

Głównie opierałem się o info ze strony technologiagps(nie będę linkował). Cyferki przeważają w stronę navroad też w przypadku ceny :P
Ja akurat korzystam z lokalizatora, monitoring pojazdów itp konkretnie z Teltoniki od Pugo.
Poczekaj jeszcze może ktoś coś konkretnie napisze :P ale niestety jak samemu nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział
PatrykZwirek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 03 2007
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2000

21 Sty 2016, 20:52

Dla automapy sprawdź , które urządzenie jest najszybsze ram i procesor i to wybierz. Jeśli nie jesteś przywiązany do funkcji rozszerzonych możliwości automapy na windows mobile to moze poszukaj telefonu z automapą na androidzie. Przesiadłam się już jakiś czas z Omni i8000 win mobile 6,5 na antka 4,1,2 i w sumie jestem zadowolona chociaż brakuje mi jednej funkcji, która na androidzie jest szczątkowa. A mianowicie blokowania obszaru , który chcemy ominąć. :yes:
karolinkaa
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 18 03 1985
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda fabia
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

17 Lut 2019, 20:41

Doradźcie jakąś alternatywę dla automapy, na androidzie nie sprawdza się, dziwnie działają algorytmy, jak są korki to nie potrafi ominąć, w dni świąteczne , mały ruch , nawigacja prowadzi jakby była masa samochodów na drodze. :angry:
karolinkaa
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 18 03 1985
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda fabia
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Premiera modelu 3008DKR MAXI
    Peugeot Sport, zespół mający na swoim koncie dwa niedawne zwycięstwa w edycjach 2016 i 2017 legendarnego Rajdu Dakar (edycja tegoroczna odbyła się w styczniu w Ameryce Południowej), przedstawia samochód, który ...