Seat Ibiza 6L zamek centralny nie reaguje na pilota.

12 Lis 2018, 03:04

Witam jestem posiadaczem Seata Ibizy 6L 1.9 TDI i od jakiegoś czasu nie działa mi zamek centralny przez pilota, wymieniłem baterie na nową z myślą że błąd leży u pilota ale dalej nic, dioda na pilocie się świeci a zamek czasem się otworzy a zazwyczaj nie reaguje,przez zamykanie kluczem zamek zamyka się i otwiera bez problemu wraz z bagażnikiem. Proszę o porady i udzielania się w temacie, pozdrawiam!
Mardixx
Nowicjusz

12 Lis 2018, 22:41

może uszkodzony jest pilot lub poprostu rozkodowany
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

12 Lis 2018, 23:27

Masz może pojęcie kolego, jak zakodowac pilot lub jak sprawdzić czy jest uszkodzony?
Mardixx
Nowicjusz

19 Lis 2018, 15:25

Mardixx napisał(a):Masz może pojęcie kolego, jak zakodowac pilot
Tu masz instrukcję od kolegi @Kao z forum ibiza-6l-centralny-zamek-vt111872.htm#p730641 Jest tam opisane jak to zrobić.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowy rekord SKODY Citigo CNG!
    SKODA Citigo CNG pokazała swoją klasę rekordowym osiągnięciem. Gerhard Plattner, mistrz oszczędnej jazdy, przebył SKODĄ na gaz ziemny 2 619 kilometrów przez Europę. Na trasie z Wenecji we Włoszech, do szwedzkiego Sztokholmu, ...
    Pierwszy śnieg - kilka dobrych rad dla kierowców
    Jak pierwsze opady śniegu wpływają na sytuację na drodze? Większość kierowców jeździ wolniej. Dzięki temu na drogach jest mniej ofiar śmiertelnych, natomiast odnotowuje się więcej stłuczek. Przypominamy, jak jeździć ...