Audi A4 B6 Szumy na każdej stacji radiowej

23 Paź 2018, 16:53

Cześć Mam w sumie dwa pytanka.
1. Występuje u mnie nastepujący problem otóż..
Żadna stacja radiowa u mnie nie odbiera, a jesli sie juz uda to strasznie nieczysto lub ze zakłóceniami, Audi A4 B6 Avant 2002r radio Concert.
Uprzedzając pytania: Tak, mam zamontowaną antenę.
Gdzie szukać problemu ? czytałem troche po internecie że problem moze lezec we wzmacniaczu tylko nie wiem jak się do niego dostać.

2. Czy jest opcja aby podłączyć do tego radja przelotkę na USB ? jeśli tak to czy ktoś podrzuci jakimś linkiem? Ponieważ sam nie znalazłem ;/
Marcin96
Początkujący

Zdjęcia: 5
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

24 Paź 2018, 12:08

Ktoś coś?
Marcin96
Początkujący

Zdjęcia: 5
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

25 Paź 2018, 15:58

Sprawdz, czy wzmaczniacz antenowy dostaje napięcie z radia. Czyli po włączeniu radia na kostce ISO styk 5 kabelek niebieski z opisem REMOTE powinno pojawić się 12V. Sprawdz, czy kabelek jest podłączony do instalacji samocxhodu. Bardzo często po zmianie radia zapomina się o tym kabelku.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

19 Lis 2018, 16:35

Marcin96 napisał(a):2. Czy jest opcja aby podłączyć do tego radja przelotkę na USB ? jeśli tak to czy ktoś podrzuci jakimś linkiem? Ponieważ sam nie znalazłem ;/
Przelotki nie ale emulator zmieniarki gdzie będziesz miał USB, slot na karty i wyjście aux to tak :) jest sporo takich zmieniarek które powinny pasować np. https://allegro.pl/zmieniarka-mp3-usb-a ... 71086.html
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!