Seat Ibiza II- nie chce ruszyć

29 Cze 2017, 22:42

Siemanko, już dwa razy miałem problem z ruszeniem na skrzyżowaniu podczas deszczu . A mianowicie po tym jak się zatrzymam na czerwonym to ruszam klasycznie z jedynki, ale pomimo, że daje gazu na maxa to obroty wchodzą na około 700-1000, zaczyna się trząść i gaśnie, tak jest przez jakieś 10-20min i wraca do normy. Ktoś ma pomysł od czego to może byc, jedyny mój pomysł to może jakiś problem z cewką zapłonową i nie wiem czy to też nie jest kwestia deszczu? :/
FreschIce
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 06 2017
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Seat Ibiza 2 SE
Silnik: 1.4 benzyna 70KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

30 Cze 2017, 07:58

No jak takie rzeczy sie dzieja i uklad zaplonowy dawno nie wymieniany to nawet nie ma co sie zastanawiac.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Lip 2017, 13:55

Podczas wielkiego deszczu na autostradzie 190tka,benzyna ,zgasla nagle.Powodem byla kropla wody na cewce,wytarlem szmata i pojechalem dalej.Wiedzialem ,ze awaria musi byc zwiazana z deszczem,wiedzialem tez jak sprawdzic samemu czy cewka daje prad,nie dawala.Jedna kropla deszczu i lipa.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

09 Lip 2017, 10:56

witam jeżeli podczas deszczu szarpie to wyciągnij cefke i oglondnij ją będzie mieć pęknięcie taka niewielka rysa i dostaje przebicia
krzysiek2231
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 11 1935
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: seat cordoba
Silnik: 1,4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Ceed 2 - led reflektor przód jak naprawić?
    Koledze zepsuł się reflektor mianowicie nie zapala mu się led w jednej z lamp nie świeci w ogóle a w drugiej miga czasami. Są to wersje europejskie zwykłe soczewki z ledami (nie Xenon) czy jest możliwość naprawienia ...