Seat Ibiza III 1.9 TDI

26 Cze 2011, 12:12

Co sądzicie o tej ofercie? w najbliższym czasie wybieram się obejrzeć ten samochód. Wyczytałem że to najlepszy silnik do tego modelu. W przyszłości chciałbym zrobić chip tuning który dałby 135km i 300nm

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Przerażają mnie trochę opłaty związane z pojemnością. Wiecie ile mniej więcej kosztuje OC? dodam że mam 21lat i do czasu osiągnięcia pełnych zniżek brałbym jednego z rodziców jako współwłaściciela.
mateusz54b
Nowicjusz

Miejscowość: PL

26 Cze 2011, 12:34

mateusz54b napisał(a):...Przerażają mnie trochę opłaty związane z pojemnością. Wiecie ile mniej więcej kosztuje OC? dodam że mam 21lat i do czasu osiągnięcia pełnych zniżek brałbym jednego z rodziców jako współwłaściciela.

a na dlaczego cie "przerazaja oplaty"? NIC o nich nie wiesz i juz sie boisz? :D
skorzystaj z kalkulatorow OC online roznych towarzystw (na ich stronach) i bedziesz wiedzial. nikt ci tu nie wywrozy ile bedzie wynosilo oc w twoim konkretnym przypadku.

pozdr
viwaldi
viwaldi

26 Cze 2011, 12:48

Piszesz że nie masz ukończonych 25lat a więc ja bym brał na jakiegoś współwłaściciela jak piszesz bo na Ciebie to ok 1500zł napewno zapłacisz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Cze 2011, 14:00

według kalkulatora najtańsze ubezpieczenie będzie mnie kosztować 1100zł więc myślę że ze współwłaścicielem będzie jakieś 700zł-800zł

A macie jakieś uwagi dotyczące samego auta?
mateusz54b
Nowicjusz

Miejscowość: PL

26 Cze 2011, 14:12

[quote="mateusz54b"]według kalkulatora najtańsze ubezpieczenie będzie mnie kosztować 1100zł więc myślę że ze współwłaścicielem będzie jakieś 700zł-800zł/quote]
nie mysl! sprawdz! to co ci sie wydaje wcale nie musi byc prawda. OC zawsze liczone jest dla konkretnego przypadku (auto, rok, miejsce garazowania, znizki, zwyzki itp). sprawdz w mtu.pl - jezeli chodzi o OC to zawsze wychodzilo tam najtaniej.
jezeli rodzice maja auto to warto sie dowiedziec u ich ubezpieczyciela. moze na wspolwlasciciela jako kolejne auto bedzie wieksza znizka. tak samo jezeli macie ubezpieczony dom/mieszkanie. trzeba sie wtedy pytac o ubezpieczenie w pakiecie.

pozdr
viwaldi
viwaldi

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS będzie miał silnik V6
    Lexus zarejestrował w japońskim urzędzie patentowym znak towarowy "LS 350". W praktyce oznacza to, że gama jednostek napędowych przechodzącej obecnie próby drogowe nowej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexusa obejmować ...