Seat Ibiza III do oceny

09 Kwi 2011, 17:18

Cześć.

Powiedzcie proszę co sądzicie o ibizie z tego ogłoszenia: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Czy jest coś podejrzanego co rzuca Wam się w oczy na podstawie zdjęć? I czy ogólnie wydaje Wam się to dobra oferta czy raczej nie? Dzięki za pomoc.
jash
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

09 Kwi 2011, 18:19

Auto z Francji więc polecam bardzo dokładnie sprawdzić auto pod względem blacharskim gdyż wszyscy wiemy jak jeżdzą tamtejsi kierowcy.Przebieg na 100% kręcony.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Kwi 2011, 21:25

jedno proste pytanie dlaczego auto ściągnięte zza granicy kosztuje u nas 23k pln gdy tymczasem takie auta tam kosztują ok 7 - 8 tysięcy euro??
Joter
Aktywny

09 Kwi 2011, 21:27

Okazja :cool:
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

09 Kwi 2011, 22:23

Nie powiedział bym,u nas chodzą podobnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

09 Kwi 2011, 22:28

Dzięki za opinie.

Przyznam się szczerze że nie przeglądałem zagranicznych ofert i nie orientowałem się ile tam kosztują (podacie jakiś dobry serwis internetowy? ), ale ta cena wydawała mi się całkiem normalna. Większość podobnych seatów na allegro jest w podobnej cenie. Dodatkowo sprawdzałem średnie ceny na autocentrum (Seat Ibiza Diesel):
2006 - 22 584zł
2007 - 25 404zł

Wypowiedzcie się w takim razie jeszcze o tym ogłoszeniu:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Chociaż to autko jest dla mnie trochę za drogie - chciałbym wydać ok 22 000zł - Jakiego rocznika (mniej więcej) w takim razie powinienem szukać? Pozdrawiam.
jash
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

V-ósemki w planach Lexusa. Jest nowy patent
    Lexus słynie z cenionych silników V8. Japończycy podkreślają też, że – mimo mody na zelektryfikowane napędy i systemy automatyzujące jazdę – zamierzają nadal produkować samochody dla wymagających entuzjastów ...

09 Kwi 2011, 22:41

Za 22tys znajdziesz jakieś 2004-2005.
Barol
Awatar użytkownika