Seat Ibiza III i Ibiza III lift

06 Lut 2015, 22:14

W połowie roku myślę zmienić auto i już powoli się rozglądam co by tu zakupić a że teraz mam Seata Cordobę to myślą nad kolejnym Seatem ( to u nas rodzinne) z tym że albo Leonam I albo Ibizą III. Byłem już wstępnie taką Ibizę zobaczyć w komisie jak to z bliska wygląda i wszystko by było fajnie tylko że zszokowały mnie tandetne plastiki na desce rozdzielczej i beznadziejne pokrętła. W mojej Cordobie z 97r są lepszej jakości plastiki niż w Ibizie z 2005.
Możecie mi powiedzieć czy w Ibizie III po lifcie (ta z większym zderzakiem z przodu) też tak jest wykonana w środku? Na co zwrócić uwagę przy kupnie takiej Ibizy i jaki polecili byście silnik (preferuję benzynę i ubustwiam LPG :mrgreen: )
Za odp dziękuję o ile będzie miała jakiś sens.
mirko50
Początkujący

Miejscowość: Wola Zarczycka
Prawo jazdy: 13 05 2008
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.6 105KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

09 Lut 2015, 11:25

Poliftowa Ibiza to tak 15k i więcej (tańsze będą mniej lub bardziej zajechane). W ramach liftingu poprawili jakość montażu i niektórych plastików (miękki materiał na desce rozdzielczej), ale luksusów się nie spodziewaj :wink: Jak benzyna to 1.4 16v, bardzo trwały i w miarę dynamiczny silnik, jedyną jego wadą jest duże spalanie w mieście.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Które kontrolki w samochodzie zwiastują problemy?
    Kontrolki znajdujące się na desce rozdzielczej samochodu mogą pełnić funkcje ostrzegawcze, informacyjne i alarmujące. W przypadku większości z nich wiadomo, co należy zrobić w momencie, gdy się zaświecą. Zdarzają się jednak ...